DGS puan hesaplama 2016: DGS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

DGS-puan-hesaplama-2016-DGS-Puan-Hesaplaması-Nasıl-Yapılır-2

DGS sınavı ne zaman açıklanacak? İşte size puan hesaplama formu. DGS üniversite öğrencilerinin lisans tamamlama sınavı olan DGS soru ve cevapları ne zaman açıklanır bilinmez ama şimdi haberimizde DGS puan hesaplama ve soru ve cevapları hakkında bilgi verelim. Binlerce öğrencinin girdiği sınav sorularının kolay olduğu ve yakında cevaplarla birlikte puan hesaplama açıklama yapılacakmış.

ya arkadaş sınava girdik de şimdi merak edilen şey, DGS puan hesaplama yöntemi oldu. DGS puan hesaplama yöntemi oldu. Peki DGS puan hesaplaması nasıl yapılır? Yerleştirme esas puanı hesaplaması nasıl yapılır?

DGS-puan-hesaplama-2016-DGS-Puan-Hesaplaması-Nasıl-Yapılır-yök

 

DGS PUAN HESAPLAMA- 2016

DGS Puan Hesaplama Formülü

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sözel: 87.747 + (Sözel net x 1.681) + (Sayısal Net x 0.315) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sayısal: 105.536 + (Sözel Net x 0.336) + (Sayısal Net x 1.575) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)


Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ea: 96.642 + (Sözel Net x 1.009) + (Sayısal Net x 0.945) + (Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı x 0.6)

DGS-puan-hesaplama-2016-DGS-Puan-Hesaplaması-Nasıl-Yapılır

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN

Neyse ki beklenen sınava geldi çattı ve öğrenciler DGS sınavına girip ter döktüler şimdi sıra geldi şu soruya sınav sor ve cevapları ne zaman açıklanacak? Nerede açıklanacak? Geçtiğimiz yıllarda çoğunluklason-dakika-DGS-puan-hesaplama-2016-DGS-Puan-Hesaplaması-Nasıl-Yapılır-ACIKLAMA DGS sınav soru ve yanıtlarını sınavın ardında yayımlayan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz yıl bu uygulamayı gerçekleştirmeyerek bir ilke imza atmıştı. ÖSYM, geçtiğimiz senenin aksine bu yıl sınav soru ve cevaplarını yayımlama kararı aldı.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumunuzu yazın