Home Haber Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödül Töreni
Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödül Töreni

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali’nin ilk ödül töreni Kozzy AVM’de gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta  4 gün boyunca yapılan gösterimler ile 54 filmi sineme severler ile buluşturan festivalin ödül gecesinde 18 kategoride 33 ödül sahiplerini buldu.

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödül Töreni
Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödül Töreni

122 ülkeden 3 bin 125 film başvuruda bulunduğu festivalde ön elemeyi geçen 200 ün üzerinde film değerlendirildi. Yönetmen Gültekin Bayır’ın direktörlüğünü yaptığı, Güven Atılgan, Serkan Yakın ve Kaptan Erol Aydın’ın organizasyon komitesinde yer aldığı festival başarılı bir gece ile bu yılı noktalarken, kalıcı olacağını da göstermiş oldu.

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Kokteyli

Bu yılki değerlendirmeler sonucunda; En İyi Yerli Kısa Belgesel Film Yönetmeni Başka Vatanımız Yok ile Bayram Küçük, En İyi Yerli Belgesel Film Yönetmeni 4 Kapı 40 Makam ile Tolga Ekinci, En İyi Yerli Kısa Film Yönetmeni Rebus ile Engin Örsel, En İyi Yerli Film Yönetmeni Aydın Aslan oldu.

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödül Gecesi

En İyi Yabancı Film Yönetmeni Kulbarf ile İranlı Milad Manosuri, En İyi Yabancı Kısa Belgesel Film Yönetmeni Ranger filmi ile Kırgız Abdullaev Mirlan, En İyi Yabancı Belgesel Film Yönetmeni Dalai Lama ile ABD’li Gifford Engle ve En İyi Yabancı Kısa Film Yönetmeni Living in a Bubble ile Alman Natalie Macmohan oldu.

İranlı Milad Manosuri ve film ekibi
İranlı Milad Manosuri ve film ekibi

Kozzy AVM’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin direktörü Gültekin Bayır, “Festivalimizin ana teması ’kadim kültürler. Nartugan ismi bizi tanımlıyor. İlk yılımız olmasına rağmen UNESCO Türkiye Milli Komitesi UNESCO logosunu kullanmamıza izin verdi. Çok gururluyuz.

İstanbul Uluslararası Nartugan Film Festivali
İstanbul Uluslararası Nartugan Film Festivali Jürisi

Festival jürimizde bu yıl Dr. Amina Zhaman (yazar-oyuncu), Nilüfer Açıkalın (oyuncu), Yasemin Öztürk (oyuncu), Begüm Algan (oyuncu), Emre Altuğ (oyuncu), Soner Olgun (dramaturg), Rıza Sönmez (oyuncu), Dr.Tayfun Luxembourgeus (akademisyen), Nasser Younes (yönetmen) bulunuyor.

Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali Ödül Töreni

Festivalimizde, dünyanın sayılı Sümerologlarından güzide bilim insanı Sayın Muazzez İlmiye Çığ için ‘Muazzez İlmiye Çığ Kadim Kültürlere Katkı Sağlayan Eser’ ödülü verdik” dedi.

Muazzez İlmiye Çığ
Muazzez İlmiye Çığ

Festivalin özel ödülü olan Muazzez İlmiye Çığ Kadim Kültürlere Katkı Sağlayan Eser ödülünü ise Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’yi dünyaya tanıtan Prof. Dr. Klaus Schmidt’in anısına eşi Çiğdem Schmidt, Kozzy AVM Müdürü Can Yüzügülen ve Pazarlama Müdürü Şule Gökel’den aldı.

Çiğdem Schmidt, Can Yüzügülen, Şule Gökel
Çiğdem Schmidt, Can Yüzügülen, Şule Gökel

Göbeklitepe’yi 12 bin yıl öncesine tarihliyerek neolitik dönemden günümüze gelen en önemli eser olarak kabul ettiren Alman Prof. Dr. Klaus Schmidt’in eşi Arkeolog Çiğdem Köksal Schmidt, “Göbeklitepe’nin kadim kültürlerle anılan bir film festivalinde anılması bana gurur verdi. Klaus, 1978 yılında doktora çalışması için geldiği Elazığ’da Anadolu ile tanışmıştı. Meslek hayatını Anadolu’nun neolitik dönemini aydınlatmaya adamıştı.’’ dedi.

Çiğdem Köksal Schmidt
Çiğdem Köksal Schmidt