Ev İçin Güneş Paneli Fiyatları ve Özellikleri | 2023

güneş-paneli-fiyatları

Günümüzde herkes elektriğini ucuza veya bedavaya getirme arzusunda. Bu sebeple hobi bahçesi, karavan, ev, yazlık veya villa sahibi kişiler, güneş panelleri ile elektrik elde etme ihtiyacı duyuyor. Peki hangi amaç için hangi güneş paneli sistemi uygundur. En kaliteli güneş paneli sistemi veya en ucuz güneş paneli sistemi hangisidir… Hangi güneş enerji paneli daha sağlamdır, daha ekonomiktir? Bu ve buna benzer soruların cevaplarını aşağıda sizler için tek tek listeledik…

Ev tipi güneş paneli fiyatları (Elektrik Üretimi için) 2022 – 2023 yılı itibariyle yaklaşık olarak 1.700 USD – 10.000 USD (30Bin tl ile 180bin TL) fiyatları arasındadır. Sizler için en ekonomik ucuz paketten en profesyonel tüm ihtiyacınızı karşılayacak pakete kadar 3 farklı seçenek hazırladık. Aşağıda kendinize uygun hazır güneş paneli sistemlerinin paket fiyatlarını görebilirsiniz.

Ev tipi güneş paneli sistemi

Güneş Paneli Sistemleri

Solar paketler ve ayrıntılarını yukarıda görebilirsiniz. Size en uygun fiyatlar karşılığında sunduğumuz solar paketlerimizle bedava elektrik üretebileceksiniz. Solar paketlerimizle evinizde, hobi bahçenizde, işletmenizde, karavan, tekne ve benzeri kullanımlarınızda farklı seçeneklere gidebilirsiniz. Günümüzde hemen hemen herkesin onlarca gideri var. Bu giderlerin çoğu günlük hayatımız için önemli sayılabilecek ihtiyaçlarken, en önemlilerinden biri ise hiç kuşkusuz ki elektriktir. Fakat gittikçe gelişen teknolojiyle birlikte artık sadece elektrik tüketimi yapmakla kalmıyor, aynı zamanda elektrik de üretebiliyoruz. Solar sistemler aracılığıyla rahatlıkla elektrik üretebilir, elektrik ihtiyacınızı bu şekilde karşılayabilirsiniz.

Güneş paneli sistemi

Evlerine solar sistem kurmak isteyenlerin akıllarındaki en büyük soru ise hiç kuşkusuz ki portatif güneş paneli fiyatları ve solar sistem fiyatları olarak şekillenmiş durumda. Solar sistemlerin ve solar paketlerin fiyatları sistemde kullanılan aygıtların kapasitesine ve markalarına göre değişmektedir. Bununla birlikte solar sistemler, kullanım alanlarına göre çeşitli büyüklüklerde olabilir. Dolayısıyla bu faktör de solar paketlerin fiyatlarına yön vermektedir.

Güneş Paneli İçin Hangi İnverter Seçilmeli

Proje tasarımı yapılırken DC tarafta panellerin dizilimi ile solar inverter giriş gerilim aralıkları birbirine uygun olmalı ve AC tarafta ise proje gücü ile toplam solar inverter gücünün aynı olması gereklidir. Sade tasarım için bütün bunlar hesaplanarak doğru solar inverter modeli (güç sınıfı) seçilmelidir. Birçok solar inverter markası içinden seçim zor olabilir ancak aşağıdaki kriterler bir solar inverter markası ile çalışmadan önce sormanız gereken soruların başında gelmektedir.

  1. Markanın geçmişi ve dünyadaki toplam kurulu gücü
  2. Toplam sahip olma maliyeti
  3. Zorlu koşullara karşı ürünlerin test edildiği laboratuvarlar ve kapasiteleri
güneş paneli sistemi

Güneş Paneli Sistemi Hesaplama (Sistem Maliyeti)

Bir eviniz var ve onun bütün elektriğini güneş enerjisiyle karşılamak istiyorsunuz. Bunun için de güneş paneli sisteminin size kaç liraya malolacağını merak ediyorsunuz. Hemen söyleyelim size… Öncelikle günlük 6 Kw enerji karşılayacak bir sistem kuracağımızı varsayalım. Her şeyiyle 6 Kw enerji elde edebilecek sistemi yaklaşık fiyat sürekli güncel olsun diye dolar üzerinden vereceğim. Yaklaşık 1760$ dolar (2022 ağustos fiyatı 32bin tl) harcayarak böyle bir sistemi elde edebilirsiniz. Peki evinizin her ihtiyacını karşalayacak bu sistemin içinde hangi parçalar var işte alınacakların listesi:

Güneş Enerjisi Paketi / Paket içeriği

  •  4 adet  — 330 Watt Solaron Monokristal Güneş Paneli 
  •  4 adet  — 100 Ah 12V Jel Akü
  •  1 adet  — 3000 Watt / 24 V Solaron Tam Sinüs Akıllı Inverter
  •  3 adet  — MC4 Paralel Solar Panel Konnektörü
  •  2 adet  — 10 m Solar PV Kablo Seti (10 m siyah + 10 m kırmızı)
  •  1 adet  — 2 m Akü Kablosu (16 mm)
  •  1 adet  — Bağlantı Şeması

Peki bu 1760 dolarlık güneş enerjisi sistemini aldık kurduk evimize de bu sitemle evimizin hangi aletlerini çalıştırabileceğiz. Veya evdeki ne kadarlık enerji harcamasını karşılayabileceğini merak edenler için yukarıdaki sistemin evdeki neleri kaç saat çalıştırabileceğini aşağıda listeledim:

Güneş Enerjisi Paketi / Neler Çalıştırır ?

  •   Büyük Buzdolabı — 24 saat
  •   Derin Dondurucu — 24 saat
  •   Dizüstü Bilgisayar — 6 saat
  •   Led Televizyon — 6 saat
  •   10 adet tasarruflu (10 w) günde — 6-8 saat,
  •   Uydu alıcısı, modem — 24 saat
  •   Cep telefonu şarjı — 24 saat
  •   Çamaşır Makinası — Yaz aylarında haftada 1 kere
  •   Ufak El Aletleri (Matkap, Spiral vs.)
  •   Ufak Mutfak Gereçleri (Katel, Blander vs.)
  •   Su hidroforu (ihtiyaç oldukça sürekli)(max 0,75 kw)

Yorumunuzu yazın