Zararlı besinler ve gıdalar nelerdir, hangileridir: GDO ve Hormon

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir-gdo-hormonlu-yiyecekler

Zararlı besinler ve zararlı gıdalar bir çoğumuzun merak ettiği bir konudur. Çocukalara yasak olan zararlı besinler nelerdir ve hangileridir. Hangi zararlı yiyeceklerden uzak durulmalı. Kadınlara zararlı besinler ve gıdalar hangileridir? Artık GDO çıktıktan sonra hormonlu gıdalar hangileridir diye araştırıp duruyoruz. Çocuklar için zararlı gıdalar nelerdir önce onunla başlamak gerek. Çünkü zararlı besinlerin vücudumuza çok kötülüğü vardır. Hormonlu yiyecekler hangileridir ve nasıl anlaşılır. GDO gıdaları anlamanın en kolay yolu nasıldır? Öncelikle süt, et, balık, meyve, sebze, baklagiller gibi bir çok gıdanın zararlı olduğunu nasıl anlarız. Zararlı ve faydalı yiyeceklerin listesi haberimizde bulmanız mümkün. Gelin şimdi hep beraber ‘zararlı besinler ve yararlı besinler’ nelerdir listesi var mıdır okuyalım.

Beynimize zararlı yiyecekler

Son olarak beynimize zararlı olan yiyecekler, vücudumuz için zararlı besinler  ve gıdalar nelerdir hangileridir listesi var mıdır haberimizde tüm detaylarını öğrenelim.

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir
Zararlı besinler

Şekerin zararları nelerdir, Şeker zararlı mı?

Fazla şeker ve şeker ürünü tüketirsek vücudumuz uzun süreli nörolojik hastalıklara girebilir. düşünme yetisini ve öğrenme kabiliyetini zayıflattığı için şeker kullanımı beynimize zarar veren yiyeceklerden biridir.

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir-şeker-zararları
Şeker sağlığa zararlı mı?

Alkol kullanımı zararları

Birçok kişinin alkol içtiğinde değişimin gözle görmek mümkün. Peki alkol vücudumuza neler yapar zararları nelerdir. Alkol vücudumuza zararlı mı faydalı mı? alkol beynimize zararlı mı faydalı mı bakalım. Alkol akciğerlere saldırarak onu tüketir. Her kes tarafından bilinen şey alkolun akciğerlere çok zararlı oluşu ama bilinmeyen bir şey daha var ki alkol beyne çok zararlıdır. Alkol beynimize zararlı mı faydalı mı sorusunun cevabı : zararlıdır. Sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı da tüketir. Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde düzeltebilmektedir.

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir-alkol-zararları
Zararlı içecekler

Cips yemek zararlı mı, cips vücudumuza ne zararı var

Malum hepimizin sevdiği bir yiyecektir cips. Her kutlamada olmazsa olmazımız cips. Ama cipslerin zararları nelerdir derseniz cipsin ne kadar yağlı olduğunu düşünmeniz yeter. Cips ; Vazgeçilmez bir cips tutkunu iseniz ve her gün yemeden duramam diyorsanız, tükettiğiniz her paket cipste çay bardağı ile yağ içtiğinizi hayal edebilirsiniz.

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir-cip-zararları
Cips sağlığa zararlı mı?

Kahve içmek zararlı mı faydalı mı?

Kahve içmek çok keyifli ama  fazla kaçırınca kahve vücuda zararlı olabilir. Günde kaç tane kahve içilmeli sorusuna şöyle cvap verelim. Günde en içilen kahve miktarı 2-3 fincanı geçmemelidir. Peki kahvenin faydaları nelerdir derseniz, kahve insanı uyanık tutar, dikkatli olmaya teşvik eder. Avrupalı araştırmacıların yaptığı araştırmalara göre kahvenin yararları arasında diabet riskini önleme, kalp krizi, safra kesesi taşı, Parkinson, böbrek taşları ve sirozu önlemesi sıralanıyor.

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir-kahve-zararları
Kahve sağlığa zararlı mı?

Pasta sağlığa zararlı mı, pastanın zararları nelerdir?

Hepimizin tabak tabak yediği pastalar aslında zararlı yiyeceklerden. Pasta yemek zararlı ama günde 1 dilim yiyebilirsiniz. Pasta en fazla haftada 2-3 dilim yenmeli fazla pasta yemek zararlı. Pastanın içindeki un şeker, yağ, tatlandırıcılar kremalar vs. Birçok zararlı malzeme bulunur. Dolayısıyla pasta vücudumuza zararlı pasta yerseniz fazla kilo alırsınız.Bizden söylemesi zararlı besinlerin içinde pastayı da listeye ekleyelim.

Boyalı şekerler zararlı mı, şekerlerdeki boyanın zararları nelerdir?

Boyalı Şekerler özellikle çocuklarımızın vazgeçemedikleri bir yiyecek. Bu boyalı şekerler zararlı besinler içinde tutmaktayız. Vücudumuza zararlı olan gıdaların içinde bu şekerin yeri önemli bir yer tutar. Çünkü onlar zararlı oldukları kadar çekicidirler. Özellikle çocuklarımızı uzak tutmamız gereken en tehlikeli gıda maddelerini içerisinde barındırmaktadır. İçerisinde birçok zararlı kimyasal bulunduran bu şekerler dolaşım sistemi, kanser, felç, ülser, kemik erimesi, ve diyabet, kalp, gibi birçok baş edilmesi zor hastalıklara yol açmaktadır. Aman dikkat diyerek boyalı şekerlerden uzak duralım.

Zararlı-besinler-ve-zararlı-gıdalar-nelerdir,-hangileridir-boyalı-şekerler-zararlı-mı
Zararlı gıdalar

 

Yorumunuzu yazın