Tuvalet kağıdı yakarak uçak indirdiler

Tuvalet-kağıdı-yakarak-uçak-indirdiler-haber

Avusturalya’da acil bir hastayı almaya giden ambulans uçak pistin karanlık olması sebebiyle iniş yapamadı. Uçağın aydınlatılmamış olan piste inemeyeceğini anlayan yöre yetkililer çevreden buldukları tuvalet kağıtlarıyla pisti aydınlattı. Onlarca kağıt ruloyu tutuşturun yetkililer pistin aydınlanmasını sağladı. İniş için yeterli bir aydınlığa kavuştuğunu gören pilot rahatlıkla inip yaralı hastayı alabildi.

UÇAK PİSTİNİ TUVALET KAĞIDIYLA AYDINLATTILAR

  • Avusruralya’da yaralı bir hastayı almak isteyen Kraliyet Uçan Doktor Hizmetleri’in uçağı pistin karanlık olması sebebiyle zor anlar yaşadı.
  • Pistin gece karanlığında iniş için uygun olmadığını anlayan yöre halkı otelden çok miktarda tuvalet kağıdı rulosu getirdi. Pistin her iki yanına yakılarak brakılan tuvalet kağıtları uçak için aydınlık bir pist oluşturdu.

Tuvalet-kağıdı-yakarak-uçak-indirdiler-haberler

  • Normalde bu tarz sorunlar yaşayan ekip bazen araba farlarını kullanır bazen de işaret fişeği kullanırdı. Bu defa ilk kez bu yöntemi kullandıklarını açıklayan yetkililer ‘Tuvalet kağıtlarının işe yaradığını görmek bizi de aşırttı’ dedi.
  • Kraliyet Uçan Doktor Hizmetleri’nin uçağındaki bir doktor ve bir hemşire, yaralıya ilk müdahaleyi yaparak otelden hastaneye götürmeyi başardı.

Yorumunuzu yazın