Home Budur Sokak köpeği ölmek üzereyken kurtarıldı

Sokak köpeği ölmek üzereyken kurtarıldı


Uyuz hastalığına yakalanmış olan sokak köpeğini yol kenarında ölmek üzereyken gören hayvanseverler köpeğin hayatını kurtardı. Araçlarıyla trafikte ilerleyen hayvan dostları yol kenarında halsiz bir şekilde başını eğmiş vaziyette ölmeyi bekleyen köpeği görünce durup yanına gitti. Hastalıktan tüyleri dökülen sokak köpeğinin ölmek üzere olduğunu gördüler. Uyuz hastalığı sebebiyle tüyleri dökülmüş derisi ortaya çıkmıştı. Adeta yakılmış gibiydi.

Sokak köpeği ölümden böyle kurtarıldı

Bakımsızlıktan ve sağlık problemlerinden deri rengi beyazdan siyaha dönmüştü. Animal Aid Unlimited adlı hayvanseverlerin kurduğu ekip ölmeye terk edilmiş olan köpeği güvenli bir şekilde yol kenarından alıp özel barınağa götürdü.

Orada ilk müdahaleyi yapan hayvansever kuruluş üyeleri onun ciddi bir tedavi ve bakım sürecine ihtiyacı olduğunu anladı. Öncelikle temizlik ve uyuz tedavisiyle ilgilendiler. Uzun süre susuz kalan köpeğe serum vererek kendine gelmesini sağladılar. Köpeğin bakımına başlandıktan 10 gün sonra ayağa kalkmaya başladığı görüldü.

Bu sırada köpeğin derisi kendini yenilemeye başladı. Sevimli köpek barınaktaki 2. ayın sonunda  beyaz tüyleri derisini kaplamış ve etrafa neşe saçar hale geldi. Sokakta ölmeye terk edildiği görüntüsünden eser kalmadı.

Sevimli köpeği sokakta bulup hayata kazandıran Animal Aid Unlimited adlı hayvansever yardım derneğinin web sitesine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın