Home Gündem PKK’lı heykeli yıkıldı 1 ölü 2 yaralı

PKK’lı heykeli yıkıldı 1 ölü 2 yaralı

Lice’de dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması için alınan mahkeme kararının ardından bu sabah operasyon başladı. Heykeli korumak için gelenlere panzerlerle müdahale edildi.

OLAYLARDA 1 KİŞİ ÖLDÜ
Helikopter ve panzer eşliğinde bu sabah başlatılan operasyon sonucunda çok tepki çeken heykel yıkıldı. Çıkan olaylarda ise bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yaralılar tedavi altına alındı.

pkk-kurucusunun-liderinin-heykeli-haberpop.com

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından ‘terör örgütü propagandası yapıldığı’ gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi’nden heykele ‘suç eşyası’ olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Güvenlik güçleri ile toplanan kalabalık arasında çıkan olaylarda yaralananlar oldu. Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelini dikildikten 4 gün sonra kaldırdı.

EL KONULMASI KARARI ÇIKMIŞTI

Diyarbakır Lice’de PKK’nın ilk silahlı eylemi yapan ve bir askeri şehit eden terörist Mahsum Korkmaz’ın heykeli dikilmişti.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından “terör örgütü propagandası yapıldığı” iddiasıyla soruşturma başlamıştı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi’nden heykele “suç eşyası” olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

Diyarbakır’da yetkililer ise konunun sulh yoluyla çözülüp, gerginliğe yol açmaması için sivil toplum örgütleriyle girişimlerde bulunup heykelin kaldırılmasını istemişti.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın