Obama: ‘IŞİD’in 21. yüzyılda yeri yoktur’

ABD Başkanı Obama, Amerikalı gazeteci James Foley’nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz görüntülerinin yayınlanmasının ardından açıklamada bulundu.

Kimse onların yaptıklarını savunamaz.IŞİD’in bir ideolojisi yok.O ideoloji tamamen iflas etmiştir. Amerika olarak halkımızı korumak için sürekli alarmda olacağız.IŞİD’e karşı mücadele edeceğiz.. Teröre karşı umutla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Irak’taki insanlar IŞİD le olan mücadelemizi desteklemek için biraraya gelmelidir. Ortadoğu’daki bütün halklar bu kanseri yenmek için bir olmalıdır. IŞİD’in 21. yüzyılda yeri yoktur.

25619168

BEYAZ SARAY’DAN DOĞRULAMA
Beyaz Saray, Amerikalı gazeteci James Foley’nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz edilirken çekilen görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, ABD istihbarat camiasının Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff’u gösteren videoyu incelediğini ve videonun gerçek olduğu sonucuna vardığını belirtti.

Hayden, konuyla ilgili gerekli güncellemeleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Suriye’de görev yaparken yaklaşık 2 yıl önce kayıplara karışan gazeteci Foley’nin dün internette, IŞİD tarafından infaz edilirken çekildiği iddia edilen görüntüleri yayınlanmıştı.

Yorumunuzu yazın