Metaverse’te Ucuza Arsa Alma Yöntemleri | Metaverse Projeleri

Metaverse Decentraland arazileri
İÇİNDEKİLER
Metaverse’de Arsa Almaya Hazırlanırken Yapmanız Gerekenler
Metaverse’te Doğru Araziyi Bulmak
Metaverse’te Arsa Satın Almak veya Satmak

Metaverse’de dijital arazi kapma yarışı hızlanırken, nasıl harekete geçeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Eğer metaverse hakkında hiç bilginiz yoksa yatırım yapmadan önce metaverse dünyası hakkında detaylı bilgi için bu makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. BKZ.

Ancak dijital bir arsa satın almadan önce bir gerçeği kabul etmeniz gerek: paranızın karşılığında satın aldığınız şey, sanal bir dünya içinde soyut bir alandan başka bir şey değil. Daha da önemlisi, metaverse üzerinde bir varlık satın almak demek, metaverse’ün geleceğine ilişkin bir bahse girmek demek.

Metaverse, internet üzerinde sanal eğlenceleri ve işletmeleri de içeren etkileşimli dünyalar yaratmış bir avuç platformdan oluşuyor ve bu platformların en büyüklerinden olan Sandbox and Decentraland’de yalnızca sınırlı sayıda arazi sunuluyor. Üstelik bu iki platform asla yeni araziler oluşturmayacaklarını açıkladı.

Metaverse popülerliğini arttırmaya devam ederse, platformlardaki mülklerin fiyatı artabilir ama seçtiğiniz platformla daha az insan etkileşime girdiği takdirde veya belirli bir kripto para biriminin fiyatı düştüğü takdirde arazinizin fiyatı da düşebilir.

Decentraland’de bir cadde

Ne tür rakamlardan bahsediyoruz?

OpenSea’ye göre, 2021’in sonlarında Decentraland’de arazilerin minimum fiyatı yaklaşık 3.087 Ether veya 13.675 dolara eşdeğerdi. 2021 sonunda Sandbox’taki en ucuz arazi parçası, OpenSea’ye göre yaklaşık 2.968 Ether, yani yaklaşık 13.135 dolar değerindeydi.

Metaverse’de Arazi Almaya Hazırlanırken Yapmanız Gerekenler

Arazi satın almadan önce bir kripto para cüzdanı edinmelisiniz. Çünkü metaverse platformlarına kayıt olmak için dahi bir kripto cüzdana ihtiyacınız var. Bu konuda seçim yaparken arazi almayı planladığınız metaverse platformu tarafından kabul edilen cüzdanlar arasından seçim yapmayı unutmayın. Örneğin arazi satın alımlarında yaygın olarak kullanılan MetaMask adlı cüzdan Sandbox, Decentraland ve OpenSea tarafından kabul ediliyor.

Bir kripto cüzdanı oluşturduktan sonra, Sandbox veya Decentraland gibi bir metaverse platformunda hesap açmak için kullanabilirsiniz. Fakat unutmayın, bir metaverse arazisine yatırım yapmadan önce ilgili metaverse platformunu iyice araştırmalısınız.

Bir sonraki adım, kripto cüzdanınızı kullanarak size gerekli olan kripto para birimini satın almak. Hangi kripto paraya ihtiyacınız olduğu yatırım yaptığınız metaverse platformuna göre değişir. Örneğin Decentraland MANA kullanırken, SandBox SAND kullanır. Metaverse crypto para birimlerini öğrenmek için buraya tıklayarak ilgili makalemizi inceleyebilirsiniz.

Metaverse Sandbox arazileri
Sandbox’ta bulunan bir gece kulübü

Metaverse’te Doğru Araziyi Bulmak

Cüzdanınıza kripto paranızı koyduktan sonra, farklı platformlardaki mülkleri keşfetmeye başlayabilirsiniz. Sandbox ve Decentraland, doğrudan arazi satışı yapıyor, ancak Sandbox’ta araziler şirket tarafından dalga dalga serbest bırakılıyor ve bu dalgaların en sonuncusu 2 Aralık’ta geçekleşti. MetaMetric Solutions’ın kurucu ortağı olan Ryan Baue’nun açıklamasına göre yüksek talep nedeniyle, bu dalgalar genellikle saniyeler içinde tükeniyor.

Satılık arazi bulmakta zorlanırsanız bir diğer seçenek, OpenSea gibi ikincil bir pazardan arazi satın almak olabilir. OpenSea’de “Sandbox” arayarak veya Decentraland sayfasına giderek satılık çok sayıda araziye ulaşabilirsiniz.

MetaMetric Solutions’ın kurucularından Chad Diefenderfer, ikincil bir pazarda arazi satın alıyorsanız, doğrulanmış arazi satıcıları ile çalıştığınızdan emin olmalısınız diyor. Sandbox ve Decentraland’deki doğrulanmış arazilere ait OpenSea tekliflerinde mavi bir onay işareti bulunuyor. Diefenderfer’e göre “Herkes sahte OpenSea veya Sandbox veya Decentraland sözleşmeleri oluşturabilir”. Bu yüzden, yaptığınız tüm işlemlerin geçerliliğinden emin olun.

Bir başka seçenek: emlak brokeri tutmak

Metaverse platformunda istediğiniz o mükemmel araziyi bulmanız zor olabilir. Dilerseniz, sizin için bu yorucu aramaları yürütecek bir metaverse komisyoncusu, danışmanı veya brokeri de tutabilirsiniz. NFT Property Group, MetaMetric Solutions ve Metaverse Group gibi şirketler, belirli konumlardaki arsaları aramanıza veya Sandbox veya Decentraland’deki en iyi arsaları bulmanıza yardımcı oluyor. Eğer komisyon ücreti ödemek istemezseniz, ikincil pazar yeri WeMeta, kendi başına arazi satın almak isteyenler için basit bir arayüz de sunuyor.

Metaverse’te arazi satın almak, elde tutmak veya satmak

Diyelim ki sonunda istediğiniz araziyi buldunuz. Şimdi yapmanız gereken bu arazi için teklif vermek veya araziyi doğrudan satın almak.

Satın alma işlemi satıcı tarafından onaylandığında, arazi kripto cüzdanınızda görünecek. MetaMetric Solutions’un kurucularından Ryan Baue, güvenlik konusunda Fortune’a yaptığı açıklamada arazi sahiplerinin hırsızlıktan korunmak için arazilerini bir donanım cüzdanına yedeklemelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Donanım cüzdanı, cüzdanınızdan para veya NFT aktarıldığında iki adımlı doğrulama uygulayabileceğiniz ve böylece arazinizi kimlik avı girişimlerinden korumak için kullanabileceğiniz fiziksel bir USB sürücüsüdür. Bu sürücüyü aynı zamanda, arazinizi dünyadaki herhangi bir bilgisayardan ekstra bir koruma katmanıyla güvenli bir şekilde satmak için de kullanabilirsiniz.

Arazinizin satın alma işlemini tamamladıktan sonra bu arazi artık metaverse platformuna değil, size ait. Artık Metaverse’e girip dijital arsanızı ziyaret edebilir ve platformların bina altyapısını kullanarak arazinize bir şeyler inşa edebilirsiniz. Ayrıca, tıpkı fiziksel dünyada olduğu gibi, inşaat işleriniz için bir mimar da tutabilirsiniz.

Arazinizi satın aldığınız platformda arazi fiyatları artarsa, arazinizi satışa çıkarabilirsiniz veya acele etmeden bekleyip fiyatın ne kadar yükseleceğini görebilirsiniz (unutmayın, yalnızca sınırlı sayıda parsel piyasaya sürülecek).

1 Yorum

Yoruma kapalı.