Dev Galapagos kaplumbağası 110 yaşına girdi

dev-galapagos-kaplumbagasi
San Diego Hayvanat Bahçesi’ndeki Galapagos kaplumbağaları 110. doğum günlerini kutluyor. Bu arada San Diego Hayvanat Bahçesi de tam 100 yıl önce açılmış. Normal kaplumbağalardan çok daha büyük olan bu dev kaplumbağaların doğum günü için özel bir menü var. Doğum günü pastası yerine kaplumbağaların ağzına layık bal kabakları düşünülmüş. Çok sevdikleri kabakları gören şirin hayvanlar bal kabaklarını yemek için adeta birbiriyle yarıştı.

Dev Galapagos kaplumbağasına cadılar bayramı konsepti

  • Hayvanat bahçesi görevlileri kendi yüzüncü yıl kutlamalarıyla beraber kaplumbağalara yaklaşan cadılar bayramı konseptine uygun yemekler ikram ettiler.
dev-galapagos-kaplumbagasi-100-yasina-girdi-video
Dev Galapagos kaplumbağası

Dev Galapagos kaplumbağası nedir?*

Günümüzde yalnızca Galapagos ve Aldabra Adaları’nda yaşayan dev kara kaplumbağalarıdır. 16. yüzyılda Batılılar tarafından keşfedilen bu dev kaplumbağalarla dolu olan adaya İspanyolca kaplumbağa anlamındaki Galapago adı verilmiştir. Uzun okyanus yolculukları için gemilere alınan bu canlılar ihtiyaç duyuldukça yemek için öldürülüyorlardı. Günümüzde bu kaplumbağalar koruma altındadırlar ve insan ömründen uzun yaşayabilirler.

*Kaynak: Wikipedia

galapagos-kaplumbagasi-geochelone-nigra
Galapagos kaplumbağası

Yorumunuzu yazın