İnternet fenomeni olmuş birbirinden şirin 16 kedi

İnternet fenomenleri arasında kuşkusuz en sevimli olanları kediler. Komik tipleriyle veya tavırlarıyla kendilerine yüz binlerce takipçi edinen, kimileri dünyanın önde gelen gazetelerine konu olan ve hatta Guinness Rekorlar kitabına giren birbirinden şirin ve komik kedilerin video ve fotoğrafları aşağıdaki galerimizde.

 1.  Huysuz kedi Grumpy Cat (Tardar Sauce)

Gerçek adı Tardar Sauce olan bu suratsız kedi internette Grumpy Cat (huysuz kedi) adıyla ün yaptı. Grumpy Cat, 4 Nisan 2012’de doğdu ve 2013 yılında Reddit’te fotoğrafının yayınlanmasının ardından internet yıldızları dünyasına giriş yaptı. Pek çok kişinin otomatik olarak erkek olduğunu düşündüğü (kim bilir belki de suratsızlığından) aslında şeker mi şeker bir kız.  Dışı ekşi, içi  tatlı Grumpy Cat hayatımıza girdiği günden bu güne bizi güldürmeye ve içimizden geçenlere tercüman olmaya devam ediyor. Sen çok yaşa Tardar Sauce!

 2.  Kutuların efendisi, Japon kedi Maru

Adı Japonca’da daire, yuvarlak gibi anlamlara sahip olan Maru (まる) 24 Mayıs 2007 yılında dünyaya geldi. Scottish Fold ırkında mensup bu sevimli, toparlak kedinin fotoğraflarına baktığınızda sahibinin neden bu adı seçmiş olduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Komik kedi videoları denince akla ilk gelen isimlerden biri Maru ve pek çok kişinin Maru dendiğinde aklına gelen ilk görüntü, bir diyet ürünün karton kutusuna girmeye çalışan tombik bir kedi. Sevimliliğiyle milyonları ekran karşısında eriten Maru’nun videoları 2017’nin 3’üncü çeyreği itibariyle 300 binden fazla defa izlenmiş durumda.

Maru’nun yukarıda bahsettiğimiz ‘diyete girme’ videosunu da aşağıda bulabilirsiniz.

 3.  Dünyanın en pofuduk kedisi Snoopy

Kedi Snoopy (大肥猫宝儿) dünyanın, özellikle de Çin’in en ünlü kedilerinden bir tanesi. Pofuduk suratı ve kocaman gözleriyle tam bir sevimlilik abidesi olan Snoopy, sahibi tarafından her gün fotoğraflanıyor ve ortaya birbirinden tatlı fotolar çıkıyor. Bu şirin kedi Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları tarafından da tanınıyor. İnternette karşılaştığımız ‘Bakıym.. Vallaha gerizekalı’ caps’li fotodaki kedi, Snoopy’nin ta kendisi. Söz konusu fotoyu da biraz aşağıda bulabilirsiniz.

 4.  Şapşi kedi Lil Bub

Çok karakteristik bir yüz şekline sahip olsa da aslında özel bir ırka dahil olmayan şaşkın suratlı Lil Bub, 21 Haziran 2011’de dünyaya geldi. Bu kendine has görünümünün altında aslında birkaç genetik mutasyon yatıyor. Aynı mutasyonlardan dolayı dili sürekli dışarıda olan Lil Bub, internet yıldızları dünyasına Tumblr’dan giriş yaptı.

 5.  Bir bakışıyla esas duruşa geçiren Albay Meow (Colonel Meow)

Albay Meow 2012 yılında üne kavuştu ve o yıldan bu güne  sosyal medyada kendine yüz binlerce hayran edindi. Sert bakışlı Albay Meow neredeyse 23 cm’yi bulan tüyleriyle de Guinness Rekorlar Kitabı’na en uzun kürklü kedi unvanıyla adını yazdırdı.

 6.  Dünyayı kendine aşık eden şehla güzel Nala

Şaşı bakışlarıyla tam bir sevimlilik yumağı olan Nala sahibi tarafından bir barınaktan kurtarılmış. Aslında o gün eve bir kediyle dönmeyi planlamadığını söyleyen Nala’nın sahibi Nala tüm sevimliliğiyle yüzünü yaladığında onu bir daha bırakamayacağını anlamış. Sahibi Nala için bir internet sitesi kurmuş ve bu sitede sürekli Nala’nın birbirinden güzel fotolarını yayınlıyor. En güzel kedi resimleri diye bir arama yaparsanız Nala’nın çok fazla fotoğrafıyla karşılaşacağınız kesin.

 7.  Evcil kediler dünyasının aslanı Scarface

Sokakta yaşadığı yıllarda diğer erkek kedilerle girdiği dövüşler yüzünden yüzünde pek çok yara taşıyan Singapur’un gangster kedisi Scarface artık sıcak bir yuvaya sahip. İngiltere’nin Your Cat dergisinde boy boy fotoğraflarının çıkmasının ardından ünlenen Scarface onu sokaklardaki vahşi yaşamdan kurtaran sahibi ile birlikte yaşıyor. Sahibi, ilk bakışta kavgacı ve saldırgan bir görüntü veren Scarface’in aslında çok uysal olduğunu ve okşanmaktan çok hoşlandığını söylüyor. Sahibinin kurtardığı diğer yavru kedilere deyim yerindeyse abilik yapan Scarface, barınağa yeni gelen kedilerin ortama alıştırılmasında sahibine yardımcı oluyor.

 8.  Dünyanın en centilmen kedisi Hamilton (Hipster Cat)

Bir tek başında fötr şapkası eksik olan centilmen kedi Hamilton dünyanın gördüğü en şekilli bıyıklara sahip. Hamilton Facebook’ta yaklaşık 120 bin kişi tarafından takip ediliyor ve sahibi her gün Instagram’a Hamilton’ın yeni fotoğraflarını koyuyor.

 9.  İki suratlı kedi Venus

Bir yanından bakınca sarman, diğer yanından bakınca ise bir kara kedi olan Venus, sahibine iki kedi tek pakette hissi yaşatıyor. Kedi dünyasının “iki yüzlü” kraliçesi Venus, insanlar arasında da oldukça gözde ve Facebook’ta yaklaşık 1 milyon 350 bin takipçiye sahip.

 10.  Kitler (Snowball)

Snowball, Hitler ile olan tuhaf benzerliği nedeniyle internette üne kavuştu. Cats that look like hitler (Hitler’e benzeyen kediler) adlı internet sitesinde kendine sağlam bir yer edinen Snowball, rakiplerini kolaylıkla alt edecek gibi görünüyor.

 11.  Acıların kedisi Sam

Sam, gözlerinin üzerindeki siyah tüyler yüzünden sürekli üzgün bir ifadeye sahip. Kaş diyebileceğimiz bu yapıların ona kazandırdığı acıların çocuğu ifadesi Sam’i internet ünlüleri arasına sokmuş. Yüzüne bakınca hüzünlü görünse de Sam aslında gayet mutlu bir kedi.

 12.  Listenin benzersiz Türk kedisi: Hiçbir ortamda mutlu olamayan öfkeli kedi Garfi

İran kedisi ırkından bir Türk kedisi olan Garfi sürekli öfkeli gibi görünmesine neden olan bir yüz yapısına sahip. Garfi’nin sahibi Hülya Özok, oğlunun önerisi üzerine Garfi için bir Flickr albümü oluşturmuş. Oyun oynarken bile öfkesinden bir şey kaybetmeyen Garfi’nin albümü 17 binden fazla görüntülemeye sahip. Bir Türk kedisi çıkıp da Huysuz Kedi Grumpy Cat’i tahtından edebilir mi? Fotolara bakınca, neden olmasın?

 13.  Dünyanın en mutlu ve uykucu kedisi Shironeko

Shironeko Japonya’da yaşayan Türk kökenli bir kedi. bir Van kedisi olan Shiro, her durumda takındığı mutlu ifade ve kafasının üzerinde çeşitli nesneleri hiç rahatsız olmadan taşıması ile ünlü. Shiro 8 Mart 2002’de doğdu ve 2006 yılında sahibi onun birbirinden komik fotolarını yayınladığı かご猫 Blog adlı bir blog açtı. Shiro’nun bir de resmi YouTube kanalı bulunuyor.

 14.  Dört kulaklı kedi Yoda

Sahipleri tarafından bir barda keşfedilen Yoda iki yerine dört kulakla doğmuş. Yoda’nın kafasındaki fazladan iki kulak dışında diğer kedilerden hiçbir farkı yok. Fazladan iki kulağı kafatasına bağlı olmayan sevimli kedi, sahipleri Valerie ve Ted Rock’a göre tıpkı diğer kediler gibi sevgi dolu, yaramaz ve evin neşesi.

 15.  Kedi model Zarathustra

Sahibi tarafından dünyaca ünlü ressamların dünyaca ünlü resimlerine montajlanan Zarathustra sanatseverlerin kalbine taht kurdu. Bu sevimli, tombiş kedinin Mona Lisa’nın ünlü gülümsemesinin arkasında da yattığı anlaşılıyor. Zarathustra’nın birbirinden sevimli pozları için sanatçı Svetlana Petrova’nın FatCatArt.com adlı sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 16.  Ciddiyetini bozmayan kedi Serious Cat

Adı ‘ciddi kedi’ anlamına gelen Serious Cat, 2005 yılının başlarında Koreli bir sanatçıya olan benzerliğine dikkat çeken bir foto ile internet dünyasına giriş yaptı. Fotoyu görenler kedinin ilgili sanatçıya benzerliğinin yanı sıra ne kadar ciddi bir duruşa sahip olduğunu da fark ettiler ve bunun üzerinden Ciddi Kedi’nin caps’li paylaşımları başladı. Bunların içinde en çok bilineni, grameri bozuk kedi dili ile yazılmış olan ve aşağıda görmekte olduğunuz ‘Ben ciddi kedi. Bu ciddi konu.’ şeklinde çevrilebilecek caps’in yazılı olduğu versiyon.

 Bonus:  Karpuzun içinde keyif yapan kedi

Bu komik kedi videosu aslında fenomen tanımını tam olarak karşılamıyor olsa da sevimliliğinden ötürü sizlerle paylaşmadan edemedik. İşte size karpuzun içinde hayatının en mutlu anlarını geçiren komik kedinin videosu.