Home Gizemli Çernobil’in radyasyonlu ağaçları insanlara mı satılıyor?

Çernobil’in radyasyonlu ağaçları insanlara mı satılıyor?

chernobyl_cernobil

Çernobil’in insanlarından arındırılmış radyoaktif sızıntının bulunduğu bölgedeki ağaçların kullanıldığı açıklandı. 26 Nisan 1986 tarihinde Ukrayna’nın Pripyat bölgesinde meydana gelen patlamadan sonra dünya geriye dönüşü olmayan bir tehlikeyle yüz yüze gelmişti. İlk olarak 31 kişinin öldüğü bu felaket, daha sonrasında birçok insanın ölümü ve binlercesinin etkilenmesine sebep oldu. Hatta yakınlardaki tüm hayvanların yaşamını etkiledi. Şimdi ise bu insanlardan arındırılmış alanın içindeki zararlı bazı ağaçların kesilerek insanlara satıldığı iddiası ortaya atıldı. Radyasyon seviyesi sebebiyle yaklaşık 30 kilometrelik alan girişlere yasaklanmışken, bu haber insanları tedirgin etti.

Çernobil nükleer felaketinden etkilenen alan
Çernobil nükleer felaketinden etkilenen alan
  • İddia, yasaklı alanda radyasyondan etkilenmiş ağaçların kesilerek sanayide kullanıldığı yönündeydi.

Bunu da okumak isteyebilirsiniz

Çernobil’in radyoaktif sokaklarında Google Haritalar ile 3 boyutlu gezinti

Çernobil nükleer felaketi sonucu ortaya çıkan dünyanın en ibretlik hayalet şehri: Pripyat harabeleri. İnsan elinden çıkmış yapıların nükleer felaketin ardından zamanla ve doğanın etkisiyle uğradığı yıkım, ortaya insanı ürperten...
cernobil_chernobyl_kazasi_chernobil
Çernobil felaketi sonrası
  • Bölgede çalışan kerestecilerle konuşan kaşif grubunun lideri Kalmykov, kerestecilerden patronlarının kim olduğunu bilmedikleri yanıtını almış.
cernobil-kazasi
Çernobil yasaklı bölge
  • Bir grup kent kaşifinin yaptığı çarpıcı açıklama şu şekilde:

“Sürekli gittiğimiz terk edilmiş bir bölgede dolaşmaya gittiğimizde daha önce gördüğümüz ormanlık alanın artık yerinde olmadığını ve ağaçların kökünden kesilmiş olduğunu fark ettik. Aklımıza ilk olarak bazılarının bu ağaçları kesip sanayide kullandığı geldi. Eğer düşüncemizde haklıysak bu bir felaketi doğurabilir.”

 

Çernobil Nükleer Santrali’ndeki patlama*

Bir güvenlik testi sırasında meydana gelen reaktör kazası, dünyanın en büyük nükleer santral kazası olarak nitelendiriliyor.

cernobil_chernobyl_chernobly
Günümüzde Çernobil (Chernobly)

Ukrayna’nın Kiev iline bağlı Çernobil kentindeki Nükleer Güç Reaktörünün 4. ünitesinde 26 Nisan 1986 günü erken saatlerde meydana gelen nükleer kaza sonrasında atmosfere büyük miktarda fizyon ürünü salındı. Bu sızıntı 30 Nisan 1986 günü tüm dünya tarafından öğrenildi.

*Kaynak: Wikipedia

Reaktörün patlama sonrası görüntüsü

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın