Kocaayak ormanda görüntülendi iddiası

kocaayak-goruntulendi

Sosyal medya şimdi de ormanda canlı yayın kamerasına takılan bir kocaayak (Bigfoot) iddiasıyla çalkalanıyor. Bir kuş yuvasını internet üzerinden canlı yayında aktaran kameranın görüntüsüne takılan siyah ve iki ayağı üzerinde yürüyen gizemli bir canlı tartışma konusu oldu. İlginç görüntü ABD’nin Michigan  eyaletinde bir kel kartal yuvasını canlı yayınlayan bir kameraya takıldı. Kuş yuvasını kaydeden kameranın kenarından kadraja giren maymuna benzeyen siyah gizemli canlının ne olduğu konusunda birçok iddia ortaya atıldı.

Görüntüdeki yaratık kocaayak (Bigfoot) mı?

  • Bunun sonradan videoya eklenmiş bir kurgu olduğunu söyleyenler de oldu, gizemli canavar kocaayak olduğunu söyleyenler de. Hatta bazıları bunun gezintiye çıkmış bir maymun cinsi olduğunu belirtti.

kocaayak-videosu

  • Görüntüye takılan her ne ise, videodaki yaptığı hareketleri izleyen çoğu kişi insana yakın bir canlı olduğundan hemfikir.
  • Gizemli canlı bir ağaç dalının üzerinden atlayarak ormanın aşağılarına doğru yürüyerek gözden kayboluyor.
kocaayak-goruntusu_bigfoot
Kocaayak (Bigfoot)
  • Kocaayak iddiasını ortaya atan ve hayvan yuvalarını canlı yayınlayan CarbonTV sitesine buraya tıklayarak erişebilirsiniz

Kocaayak nedir?*

Kocaayak hikayeleri her zaman dillerden dillere dolaşıp duran ürpertici bir yaratığın konu edildiği anlatılardır. Varlığı henüz kesinleşmemiş bir insan hayvan arası hayali bir canlıdır. Kocaayak veya Yeti, bazılarının Himalayalar’da yaşadığına inandığı, primat-benzeri, büyük bir yaratıktır. Her ne kadar varlığına inananlar mevcut olsa da bilim adamlarının çoğu, yetinin var olduğu ihtimalinin eldeki verilere göre çok zayıf olduğunu ve bu nedenle onun efsanevi bir yaratık olduğu fikrindedir.

kocaayak_bigfoot
Kocaayak (Bigfoot)

Batı’da ona verilen isim, yeti, Tibetçe yeh-teh(transliterasyonu:gYa’ dred) lafından gelmektedir ki bunun anlamı “küçük insan-benzeri hayvan”dır.

*Kaynak: Wikipedia

Yorumunuzu yazın