Cem Garipoğlu kimdir?

images
Cem Garipoğlu

1991 doğumlu olan Cem Garipoğlu, Bahçeşehir Yıldızlar Koleji ve Bebek Yeni Yıldız Koleji’nde eğitim görmüştür. İş hayatının önemli isimlerinden Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni olan Cem Garipoğlu, 8 yaşından itibaren Fransa, İngiltere gibi ülkelere seyahat etmiştir.

fft16_mf329332
Cem Garipoğlu arkadaşlarıyla

2009 yılında Türkiye gündemine “Kesik Baş Cinayeti” olarak düşen olayla adını duyuran Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’un öldürülmesinin baş zanlısı olarak aranmıştır. 197 gün boyunca medya ve emniyet güçleri tarafından izi bulunamayan Cem Garipoğlu, 6 aya yakın bir süre sonra teslim olmuştur. 2011 tarihinde verilen mahkumiyet kararıyla hüküm giyen Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde ölmüştür.

cem-garipoglu_36465_m
Cem Garipoğlu

Otopsi ve soruşturma sürecinde bir çok kez cinayetin perde arkasının karartılmaya çalışıldığı iddialarıyla tekrar tekrar gündeme gelen Cem Garipoğlu’nun dahil olduğu davayı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu takip etmiştir. 16 ilde 106 adrese operasyon düzenlenen soruşturma kapsamında Cem Garipoğlu ve babası yargılanmıştır. 2009’da tamamlanan soruşturmanın ardından 2010’da başlayan dava sürecinde toplam 7 sanık yargılanmış ve Cem Garipoğlu’nu ebeveynleri olan Münevver Garipoğlu, Nida Garipoğlu da “suç delillerini yok etmek” suçundan yargılanmıştır. Hayyam Garipoğlu’nun da “suçluyu kayırmak” suçundan yargılandığı davada, görevi ihmal gerekçesiyle Münevvre Karabulut’un otopsisinden sorumlu teknisyen de 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

22366382
Cem Garipoğlu

Bununla birlikte dava sonucunda Cem Garipoğlu’nun ailesi 37.500 Lira maddi, 1.250.000 Lira da manevi tazminat cezasına çarptırılmıştır.

1 Yorum

  1. ben azeriyim ve 2009 dan beri cem hakkinda yazilan haberlerle ilgileniyorum cok isterdim onun hayatda olmasini gozleri insani olduruyor gozlerindeki pismanlik vicdan azabi onun mahv oldugunu gosteriyor bu kadar yargilanmaz bi insan.cocukdu daha turkiye ona cok yuklendi cok.Inanin onun Hayatda olmasini anne babasindan cok isterdim su an aglaya aglaya yaziyorum bunlari.ya me diyeceyimi bilemiyorum boyle olmamaliydi Allah kahr etsin. Cem boyle dialanacak, yargilanacak , mezarinda adinin bile olmamasini hak edecek biri degil!

Yorumunuzu yazın