Borakssız Slime Nasıl Yapılır? Slime Malzemeleri

Dünyanın en büyük en güzel slime nasıl yapılır- malzemeleri
Dünyanın en büyük en güzel slime nasıl yapılır- malzemeleri

Slime yapımı Youtube, Slime nasıl yapılır? ve Slime rahatlatıcı gibi laflar duymuşsunuzdur çoğunuz. Şimdi sizlere daha çok çocukların çok beğendiği ve yaparken eğlendiği bir malzemeden bahsedeceğiz; “Slime”. Nedir bu Slime dedikleri şey? Tutkalsız slime yapımı ve borakssız slime yapımı nasıl yapılır hepsini öğreneceksiniz.

Slime Ne Nasıl Yapılır?

İlk olarak slime ne, neymiş ya bu dediğimiz ilginç maddenin nasıl yapıldığını öğrenelim bakalım. Çocuk ve öğrencilerin başta olmak üzere, her yaştan insanın bayıl bayıla yaptığı ve yapılışını izlediği bu ilginç ve eğlenceli slime balakım nasıl yapılıyor. Aşağıda detaylı bir tarifi var ama ben kısaca özetliyim. Boraks ve suyu karıştır. Ayrı bir kapta tutkal ve suyu karıştır. Sonra buna renklendirici ekle. Sonra tüm karışımları aynı yerde karıştırın ve 30 saniye bekleyin. Dünyanın en hızlı slime yapımı tarifi hazır.

Dünyanın en büyük slime yapımı
Dünyanın en büyük slime yapımı

Slime Malzemeleri:

itiraf edelim biz toplum olarak böyle yumuşak şeyleri seviyoruz. Hatta stres atmak için birebir. Akışkan ve uzayan bir maddeyi izlemek bile rahatlatıyor insanı.

Slime Malzemeleri:

  • Yapıştırıcı olarak tutkal
  • Boraks
  • 1/1 sıcak su
  • 1/2 normal su (oda sıcaklığında)
  • Büyük ve geniş bir kase
  • Sulandırılmış sulu boya veya gıda boyası (isteğe bağlı)
  • Sim (isteğe bağlı)
  • Konfeti (isteğe bağlı)
  • Sirke
  • Eldiven

Slime yapımına başlamadan önce içinde boraks olduğu için zehirlidir ve yenmemelidir.

Slime nasıl yapılır?
Slime nasıl yapılır?
  1. Önce bir çorba kaşığı boraks tozu ve bir fincan (120 ml) ılık suyu birlikte bir geniş kapta karıştırın. Boraks tamamen eriyene kadar güzelce karıştırın.
  2. Şimdi de ayrı bir kapta tutkalı suyla karıştırın. 60ml tutkal ile 60ml oda sıcaklığındaki normal suyu ayrı bir kapta karıştırın. Tutkal ve su iyice birbirine karışana kadar devam edin. Sonunda tutkal ve su karışımı katı değil sıvı akışkan olmalıdır.
  3. Tutkal ve su karışımına gıda boyası veya sulu boya ekleyin: Sıvı haldeki tutkal ve su karışımımızın içine isteğe bağlı gıda boyası veya sulu boyayı ilave ederek karıştıralım. Eklediğiniz boyanın rengine kendiniz karar verin. Slime denilince akla ilk olarak yeşil renk geliyor fakat istediğiniz renkte yapabilirsiniz. yeniliklere açık olun. Boyayı önce bir kaç damla ekleyip karıştırın. Eğer daha renkli olmasını isterseniz biraz daha ekleyin. Fakat unutmayın ki çok boya katarsanız Slime koyu ve karanlık bir renkte olur. Bu da istenmeyen bir görüntü verir. Dilerseniz tutkal ve su  karışımını daha küçük kaselere eşit olarak ayırıp her birini farklı renkte de uygulayabilirsiniz.
  4. Daha sonra bu iki karışımı birleştirin: İlk yaptığımız boraks ve su karışımı ile sonraki renkli tutkalı büyük bir kapta karıştırıp iyice karıştıralım. Karıştırdıkça slime katılaştığını ve oluştuğunu göreceksiniz. Daha küçük miktarlarda slime yapmak isterseniz boraks karışımını kaplara eşit miktarda bölüştürün.
  5. Yaptığımız karışımı 30 saniye bekletin: Karışımımızın oturması için 30 saniye kadar bir süre bekletin. Bu bekleme süresi, slime için daha dayanıklı ve kıvamına gelmesi için şarttır.
  6. Slime artık hazır, eğlenebilirsiniz: Bekleme süresi geçtikten sonra slime elimize alıp oynayabiliriz. Kabın içinde bir miktar suyun kalması çok normaldir. Onu atabilirsiniz.

Borakssız Slime Nasıl Yapılır?

Borakssız slime nasıl yapılır?
Borakssız slime nasıl yapılır?

Çocuklar slime yapımına ve yapımını izlemeye bayılır. Çocukların bu kadar sevmesindeki neden ise eğlenceli görünmesi. Fakat zamanla anladık ki her slime faydalı değil. Zararlı slimelar da var. Bazılarının içinde borax (boraks) bulunduğu için özellikle bebek ve çocuklar için zararlı ir madde olduğu tespit edildi. Sonrasında insanlar “Borakssız Slime nasıl yapılır” aramaya başladı.

En Büyük Slime

Dünyanın en büyük slime yapımını görmeye ne dersiniz. Slime furyası çıktığıdan beri herkes büyük slime yapımı daha büyük ve en büyük mega slime diye rekor üstüne rekor kırmaya çalışıyor. Fakat gelin görün ki özellikle bizim tıklanmak için kendini satacak olan Türk Yotuberlar hem çocuklarını hem kendilerini bu slime işinde ekran önünde resil etmekten çekinmiyor. Zaten ailece ne hale geldikleri çocuk yaştaki çocuklarının hal ve hareketlerinden görüyorsunuz. buradan slime videoları çeken babaya sesleniyoruz “limon sat onurlu yaşa”. Lafın kısası henüz dünyanın en büyük slimesi diyebileceğimiz bir şey yok arkadaşlar sizler için aşağıya bir video koyduk isterseniz onu bir inceleyin baya büyüğe benziyor.

Tutkalsız Slime Yapımı Tarifi – Yenilebilir

Bir çok şekilde tutkalsız slime yapımı ulunmakta. Bizim tutkalsız slime tarifimiz için gereken malzemeler: Yoğurt, mısır nişastası ve renklendirmek için gıda boyası.

Tutkalsız slime nasıl yapılır?
Tutkalsız slime nasıl yapılır?

Yoğurdumuzu bir kaseye koyun. İsteğe bağlı renkteki gıda boyasını yoğurdun üzerine boşaltıp karıştırın. Bu karışım rengini iyice oturduktan sonra mısır nişastasını ilave edebiliriz. tutkalsın olmasını istediğimiz slime tarifinin üstüne mısır nişastamızı serpelim. Döktükten sonra güzelce karıştıralım. Sulu kıvamdan hamurumsu kıvama gelince tutkalsız slime yapımı tamamlandı demektir. Artık ellerimizle vıcık vıcık oynayabiliriz. Hatta yiyebilirsiniz de. Evet yanlış duymadınız yenilebilir slim tarifi yapımı ortaya çıkarmış oldunuz. Afiyet olsun.

Dünyanın En büyü slime yapım tarifi
Dünyanın En büyü slime yapım tarifi

1 Yorum

Yorumunuzu yazın