Arabaların üzerinden giden ‘Yükseltilmiş Otobüs’ seferlere başladı

Arabaların zerinden giden 'Yükseltilmiş Otobüs' seferlere başladı

Çin’de yıllardır yapılması planlanan dünyada bir ilk olan ‘Yükseltilmiş otobüs’ ilkseferlere başladı. Geçenlerde Çin’de açılışı yapılan ilk otobüs yola çıktı. Basına yapılan sunumda otobüsün içi incelendi yolda hareket ettirildi.

 

SAATTE 60 KM HIZLA GİDİYOR

Saatte 60 km hız yapan bu raylı otobüs toplu taşımada çığır açacağa benziyor.Yolcular meraklı gözlerle otobüsün her yerini gezip inceleyerek meraklarını giderdi.

A model of a innovative street-straddling bus called Transit Elevated Bus is seen after a test run in Qinhuangdao, Hebei Province, China, August 3, 2016. The test bus currently consists of one segment, and is capable of carrying 300 people, according to local media. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA.

 

 

Normal otobüslere göre çok daha yüksek ve geniş iç hacme sahip olan bu ‘Yükseltilmiş otobüs’ yolcu yoğunluğunu bir hayli hafifletecek gibi.

Arabaların-zerinden-giden-'Yükseltilmiş-Otobüs'-seferlere-başladı-video

Otobüse binen yolcular ferahlık ve rahatlık açısından geçer puan verdi. Çin’deki toplu taşımalardaki rezaletleri düşündüğümüzde bu sistem her açıdan çok ileri bir seviyede diyebiliriz.

yükseltilmiş yol otobüsü çalışmaya başladı haber

Çin gibi nüfusu yoğun olan ülkelerin de bu otobüs için acil talepte bulundukları söylenenler arasında.

ad_214620185-e1470223900840

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

Arabaların-zerinden-giden-'Yükseltilmiş-Otobüs'-seferlere-başladı-haberi-videosu

Yorumunuzu yazın