İran’da kırbaçlanan Tala Raassi Amerika’ya kaçıp ünlü bir tasarımcı oldu

iran-kirbaclanan-kiz-amerika-bikini-tasarimci-oldu-video
İran’da polis tarafından mini etek giydiği için kırbaçlanan Tala Raassi adlı genç kız yıllar sonra Amerika’ya kaçarak orada ünlü bir bikini tasarımcısı oldu. Genç kız 1998 yılında evinde arkadaşlarıyla parti düzenlediği sırada henüz 16 yaşındaydı. İhbar üzerine evleri kendilerini İslam savunucusu olarak gören BASİJ adlı bir grup tarafından basıldı. Parti düzenlenen evi basan gönüllü milis grubu, gençleri birlikte eğlenirken gördü. İran kanunları gereği gençlerin giyim tarzlarından rahatsız olan bu grup onları ayak üstü sorguya çekti. Partide içki veya uyuşturucu bulunmasa da İran kanunları gereği yasa dışı kabul edilen yabancı videolar, uydu bağlantılı TV ve Amerikan dizisi posterleri gençlerin suçlu bulunup 40 kırbaç cezasına çarptırılması için yeterli oldu.

http://www.dailymotion.com/video/x4y56cl

İran’da yediği 40 kırbaç cezası dönüm noktası oldu

Partide gözaltına alınan erkekler ise 50 kırbaçla cezalandırıldı.

 

1998 yılında gerçekleşen bu korkunç olayın ardından, Tala Raassi’nin ailesi ABD’ye irtica etmeye karar verdi. Üstelik vatanlarını bir grup radikal milis yüzünden terk etmek zorunda kalan aile tek kelime İngilizce bilmiyordu.

When you are in #love with your #newnew @talaraassiswim #surf #wear ??

A video posted by Tala Raassi (@talaraassi) on


Şimdi 35 yaşında olan Tala, başarılı bir iş kadını ve birbirinden güzel bikiniler tasarlıyor.

iran-kirbaclanan-kiz-amerika-bikini-tasarimci-oldu
Tala Raassi

“Moda Özgürlüktür” (Fashion is Freedom) adlı bir de kitap yayınlayan Tala başta anne ve babasına onu Amerika’ya götürdükleri için kızdığını fakat sonra önündeki fırsatları gördüğünü söylüyor.

iran-kirbaclanan-kiz-amerika-bikini-tasarimci-oldu-video-tala
Tala Raassi’nin anne ve babasının ilk buluşması

 

Yorumunuzu yazın