Alexa Neden Kapandı?

alexa-neden-kapatıldı
alexa kapatıldı

Alexa dünyanın birçok web sitesinin kendisine referans olarak gösterdiği, sıralamasını takip ettiği veya çeşitli SEO çalışmasını yaptığı başarılı bir araçtı. Bildiğiniz üzere Alexa, Amazon‘un sahip olduğu bir web sitesi aracıydı. 2021’de kullanıcılarına yaptığı uyarıda yayın hayatına son vereceğini bildirmişti. Sonrasın 1 Mayıs 2022 tarihinde yayın hayatına sonra verdiğini duyurdu. Sistemin kapatılacağından habersiz kullanıcılar alexa uygulamasına girdiklerinde sitenin kapatıldığını ve aşağıdaki duyuruyla karşılaştılar…

Alexa’nın yaptığı Türkçe açıklama: “Alexa.com‘u, dijital kitlenizi bulmanıza, erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için yirmi yılı aşkın bir sürenin ardından 1 Mayıs 2022’de kullanımdan kaldırdık. Bizi içerik araştırması, rekabet analizi, anahtar kelime araştırması ve çok daha fazlası için başvuru kaynağınız yaptığınız için teşekkür ederiz.”

Alexa Neden Kapatıldı?

Amazon’dan yapılan resmi açıklamada şöyle denildi “Alexa sitesini aktif tutmanın şu anda elde ettiği kazancının masraflarını karşılayamadığını düşünerek yayın hayatına son vermeye karar verdik.” “Amazon is retiring Alexa as it feels that the cost of keeping the site active is not worth the expense now.

Alexa Neden Yayından Kalktı?

Alexa’nın yaptığı ingilizce (orijinal) açıklama: “We retired Alexa.com on May 1, 2022, after more than two decades of helping you find, reach, and convert your digital audience. Thank you for making us your go-to resource for content research, competitive analysis, keyword research, and so much more.”