Anoreksik YouTuber kızın videolarının yasaklanması için imza toplanıyor

YouTube’da 1 milyona yakın takipçisi olan ‘anoreksi’ hastası Eugenia Cooney adlı genç kızın videolarının yayınlanmaması için imza kampanyası başlatıldı. Gerekçe olarak da izleyenlerine kötü örnek oluşturması görüldü. Bu sebepten ötürü binlerce anne baba ve internet kullanıcısı Eugenia Cooney adlı YouTube kullanıcısının geçici olarak yasaklanmasını istiyor. 22 yaşındaki Eugenia Cooney YouTube’da bir milyona yakın takipçiye sahip ve tehlikeli derecedeki zayıflığı nedeniyle bir tartışma başlatmış durumda.

Genç kızın ürkütücü zayıflığından endişe duyan ve anoreksi tedavisi görmesi gerektiğini düşünen bir grup insan tarafından başlatılan kampanya yoğun ilgi görüyor.  Kampanyaya şimdiye kadar binlerce kişi imza verdi.

İmza verenlerin bir kısmı Cooney’nin anoreksi yüzünden ölmeden önce tıbbi yardım alması gerektiğini düşünürken kimileri de diğer gençlere kötü örnek olduğundan endişe ediyor.

Eugenia üzerinden dökülen kıyafetlerle çektiği görüntülerini düzenli şekilde takipçileriyle paylaşıyor ve genç kızın neredeyse sadece kemikten ibaret kalmış kolları ve bacakları ile derisinden fırlayacak gibi görünen kaburgaları görüntülerin genelinde dikkat çekiyor.

youtuber-kizin-videolarinin-yasaklanmasi-icin-imza-toplaniyor-imza-kampanyasi

Kampanyaya imza verenlerden bir tanesi 12 yaşındaki küçük kuzeninin Eugenia gibi görünmek için neredeyse 8 kilo verdiğini ve hastaneye yatırılmak zorunda kaldığını belirtti.

youtuber-kizin-videolarinin-yasaklanmasi-icin-imza-toplaniyor-video
Eugenia Cooney (Anoreksi hastası)

Eugenia ise bu iddialara yanıt verirken hiç kimseyi zayıflamaya ve onun gibi görünmeye teşvik etmediğini ifade etti.

Eugenia Cooney  adlı anoreksi hastası genç kızın kendine ait YouTube kanalına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Anoreksi nedir?*

Anoreksi, kelime olarak iştahsızlık anlamına gelmektedir. Fizyolojik veya psikolojik nedenlere bağlı, kısa dönemli ya da uzun dönemli kronik olabilir. Kronik formlarından Anoreksia Nervoza ve Bulimiya nervoza’ ağır seyirli olabilir ve öldürücü sonuçlar doğurabilir.

Anoreksi belirtileri nelerdir?

Kilo kaybetmek için uğraş
Yaş ve boya uyumsuz kilo
Kilo almaktan korkup, yemek yememek
3-4 ay üst üste regl olmama (Kadınlarda)
Halsizlik, nefes darlığı, konsantrasyon bozuklukları
Cilt kuruluğu

Şiddetli mide ağrıları:
Kusmanın da görüldüğü bu rahatsızlığa midenin uzun süre boş kalması yol açıyor.

Yiyecek saplantısı:

Anoreksiya hastası genç kadınlar, yemek tariflerine aşırı ilgi gösterir. Yiyecekler konusunda saplantıları oluşur.

anoreksi-anoreksiya
Anoreksi – Anoreksiya – Anorexia

Kalın giyinmek:

Anokreksiya olan genç kadınlar kalın giyinerek genellikle kilo kayıplarını gizlemeye çalışır. Anoreksiya hastası kalın giyindiği halde üşüdüğünü söyler.

*Kaynak: Wikipedia

Yorumunuzu yazın