Yerli kadın markette alışveriş yaparken görüntülendi

Yerli-kadın-markette-alışveriş-yaparken-görüntülendi-tuhaf-haberler

Afrikalı yerli kadın marketten alışveriş yaparken ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Kent sakinleri alışık oldukları bu görüntü karşısında başlarını bile çevirmezken İsviçreli fotoğrafçı Bjorn Persson bir Avrupalı için çok şaşırtıcı olan bu kareleri fotoğrafladı. Cildini güneşten korumak için çamurla kaplamış olan yerli kadın, kabilesinin yerel kıyafetleri içinde sırtındaki bebekle birlikte marketten un, şeker ve çamaşır deterjanı aldı.

Yerli-kadın-markette-alışveriş-yaparsa

Modern yaşamla kabile yaşantısı iç içe…

  • Afrikalı yerli bir kadın marketten alışveriş yaparken gösteren çarpıcı fotoğraflar yerli haklı olmasa da başka kişileri, bir hayli şaşkına çevirdi.
  • “İster evlerinde, ister köylerinde, ister büyük, modern şehirlerde olsunlar Himba kadınları her zaman bu şekilde giyinir. Bu onların kendi güzellik anlayışı ve geleneği.” diyen fotoğrafçı Himba kabilesindekilerin başka bazı kabilelerin yaptığı gibi sadece turistler için giyinmediğini belirtti.

Yerli-kadın-markette-alışveriş-yaparken-görüntülendi

Afrikalı kadın markette çamurlu ayaklarla dolaştı

  • Himba kabilesinin üyeleri saçlarını ve tüm vücutlarını güneşten korunmak için bir çeşit çamurla kaplıyor ve giysilerini çoğunlukla keçi postundan yapıyor. Himbalar çok geleneksel bir yaşam tarzına sahip. Bölgede yaşayan diğer insanlar için yerli kadının marketteki görüntüsü olağan dışı bir durum değil.
  • Markette görüntülenen kadın Opuwo, Namibia’da bulunan Himba kabilesinin bir üyesi ve yirmili yaşlarının başlarında olduğu düşünülüyor.

Yerli-kadın-markette-alışveriş-yaparken-görüntülendi-ilgianç-haberleri

  • Kadını fotoğraflayan Bjorn Persson yerel halk bu tablodan etkilenmese de kendisinin çok etkilendiğini ve aynı anda hem mutluluk hem de üzüntü hissettiğini belirtti.
  • Eski dünyanın ve ona ait geleneklerin yeni dünyayla çarpışmasının kendisine karışık duygular yaşattığını söyleyen Persson görüntülerin provokatif olduğunu ve insanın aklına pek çok soru getirdiğini düşünüyor.

Yorumunuzu yazın