Home Manşet Telefon şarj edebilen güneş enerjili elbiseler geliyor

Telefon şarj edebilen güneş enerjili elbiseler geliyor

telefon-sarj-edebilen-gunes-enerjili-elbiseler-ilginc-teknoloji

Artık  yakın bir zamanda giydiğiniz elbiselerinizle telefon ya da başka bir cihazınızı şarj etmeniz mümkün olacak. Nasıl mı? Tabi ki giyilebilir teknoloji sayesinde. Jinan Üniversitesi’nden bilim insanları, kıyafetlerin güneş enerjisinden elde ettikleri enerjiyi depolayıp herhangi bir cihazın şarj edilebilmesine imkan sağlayacak projeyi hayata geçirmek üzere çalışmakta. Liderliğini Dr Wenjie Mai ve Çinli bir grup bilim adamı tarafından yürütülen bu önemli projenin yakın zamanda günlük hayatta dahi kullanılması öngörülüyor. Proje sorumlusu Dr Wenjie Mai, projenin en önemli ayağı olan güneş enerjisini üzerinde depolayabilen kumaşı ürettiklerini ve bu kumaş sayesinde dilediğimiz türden elbiseler yapabileceklerini açıkladı.

Artık telefonunuzu elbisenizden şarj edebileceksiniz

  • Araştırmacılar daha önceleri defalarca enerji sağlayıcı iplikler oluşturmaya kalktıklarını fakat bunların başarısız olduğunu ifade etti. Son çalışmalarının ise 2 tip iplik geliştirerek pamukla birlikte dokuyarak başarılı esnek bir malzemeye ulaştıklarını açıkladılar.

telefon-sarj-edebilen-gunes-enerjili-elbiseler

  • Cihazlar şu an erken geliştirme aşamasında olmakla birlikte uzmanlar giyilebilir teknoloji sektörünün önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ilerleme kaydedeceğini düşünüyor.

Çıkış tarihi açıklanmadı

  • Dayanıklılık ve kullanım kolaylığı konusunda bir dizi testlerden geçirilen elbiselerin tüketicilerle ne zaman buluşacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.
  • Giyilebilir teknoloji sayesinde yakın zamanda şarjınız bittiğinde paniklemiyeceksiniz, çünkü cihazınızı kendi üstünüzdeki kıyafetlerinizden şarj edebileceksiniz.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın