Site SEO Analizi ile Sıralama Nasıl Yükseltilir?

“SEO”, “Search Engine Optimization” teriminin baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş web siteleri hakkında yapılan çalışmalara ilişkin bir terimdir. Web sitesi oluşturma ve yönetme süreçlerinde görev alan birçok kişi, “arama motoru optimizasyonu” anlamı taşıyan SEO kavramıyla ilgilenmektedir. Yönettiği web sitelerinin arama motorlarında yapılan aramalarda ilk sayfada ve ön sıralarda yer almasını isteyen kişiler, SEO analizi yapmakta ve sitelerindeki içerikleri bu analiz sonucuna uygun hale getirmektedirler. SEO analizi hakkında bilgi almak isteyen kişiler tarafından “Site SEO analizi ile sıralama nasıl yükseltilir?” sorusu sıkça sorulmaktadır.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

Arama motorları, kullanıcılarına kaliteli hizmet sunmak istemektedirler. Ancak kullanıcılarını memnun edecek en iyi hizmeti sunmaları, yapılan aramalarda aranan kelimelere en uygun ve en kaliteli içerikleri arama sonucu olarak ilk sayfada ve üst sıralarda yer vermeleri ile olur. Bu sayede kullanıcılar, vakitlerini harcamadan en doğru ve en kaliteli içeriklere ulaşmış olurlar.

Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak isteyen birçok site SEO analiz yaparak bu isteklerini karşılamak için çabalamaktadır. Peki, son dönemlerde birçok kullanıcı tarafından merak edilen site SEO analiz nedir ve nasıl yapılır?

SEO Analizi Nedir?

SEO analizi, arama motoru kriterlerini dikkate alarak yapılan çalışmaların verdiği sonuçları incelemeye yaran analizlerdir. Yapılan aramalara ilişkin çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmekte olan site SEO analiz, esasında bir performans incelemesidir. Web sitesi yöneticileri, site SEO analiz çalışması yaparak edindikleri bulguları sitelerinde yer alan içeriklere uygulayarak web sitelerini arama motoru kriterlerine uygun hale getirirler.

Web siteleri, yapılan aramaların sonuçlarında ön plana çıkarak kullanıcıları kendilerine yöneltmek istemektedirler. Bu istek doğrultusunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. “İç SEO çalışmaları”, “dış SEO çalışmaları, “teknik SEO çalışmaları” ve “rekabet analizi” bu çalışmalardan birkaçıdır. “Anahtar kelimelerin kullanımı”, “özgün içerik yaratılması”, “site tasarımı” gibi kriterler ise ayrı olarak incelenir. İşte bu SEO çalışmaları öncesinde kriterlere uyum çalışmalarını doğru olarak yapabilmek için site SEO analiz yapılması gerekir.

Web sitelerinin site SEO analiz çalışması yaparak elde edecekleri bazı sonuçlar şunlardır:

  • Web sitesinde yer alan içerikler arama motorunda yapılan taramaların sonuçlarında ön sayfada yer alır.
  • Ön sayfada yer alan içerikler daha fazla kullanıcıya sunulmuş olur.
  • Daha fazla kullanıcıya sunulan içerikler daha fazla reklam kazancı elde eder.
  • İçeriğin bir ürün satışına ilişkin olması halinde o ürünün pazarlanmasına pozitif etki edilir.
  • Web sitesi, kendi kendisinin reklamını yapmış olur.

Web sitesi içeriklerinin arama sonuçlarında daha görünür hale gelmesi amacıyla yürütülen site SEO analiz çalışmalarında etkili sonuçlar alabilmek için bu alanda bilgi ve deneyim sahibi uzmanlarla birlikte çalışılması gerekir.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları yapılmadan önce sitenin durumunu detaylı olarak göstermekte olan SEO analizi; site içi, site dışı ve rakip analizi olmak üzere üç farklı aşamadan oluşur. Web sitesindeki içerikler, anahtar kelimeler, başlıklar, görseller gibi ölçütler incelenerek “site içi” analiz çalışması yapılır. “Site dışı” analizinde ise backlink incelemeleri yapılır. Son olarak rakip web sitelerinin analizi de yapılarak site SEO analiz çalışması tamamlanır.
İnternet üzerinde SEO analizlerinin hızlı ve ücretsiz olarak yapılabileceği çeşitli araçlar vardır. Dopinger SEO analiz aracı, bunlardan bir tanesidir. Bu araç sayesinde web sitesi analizi, içerik analizi, sayfa benzersizliği kontrolü, sayfa hızı, en iyi sayfa analizi, rakip analizi ve anahtar kelime analizini yapılabilmektedir. Dopinger SEO analiz aracına ulaşmak için “https://www.dopinger.com/tr/seo-analiz” bağlantısını kullanabilirsiniz.

Dopinger SEO Araçları

Web sitelerinin SEO kriterlerine uygunluklarını test eden birçok araç Dopinger’de bulunmaktadır. Bu çeşitli araçlar sayesinde SEO çalışmalarında en doğru analizler ve çıkarımlar yapılabilmektedir. Dopinger’de yer alan SEO araçları şunlardır:
SEO analiz aracı
Sıra bulucu
Site analiz
Rakip analizi
Site hız testi
Sıra takip
Site özgünlük testi
Mobil uyumluluk testi
Yapısal veri test aracı

Bu araçlar yardımıyla yapılan detaylı SEO analizleri sayesinde sitelere çekilen trafik arttırılır. Araçlar hakkında daha fazla bilgi almak için Dopinger web sitesini ziyaret edebilir, detayları öğrenebilirsiniz.