Cinsellikle İlgili Doğru Bildiğimiz 10 Yanlış

Dr. Aaron Carroll’ın ağzından cinsellikle ilgili doğru bildiğimiz 10 yanlışa bir göz atalım…

 1.  Ayakkabı numarası büyük olanın penisi de büyüktür

Penis boyuyla ayakkabı büyüklüğü arasında bir ilişki yoktur. Ayrıca el veya kulak büyüklüğü de penisinizin büyüklüğüyle ilgili ipucu vermez.

 2.  Ortalama penis boyu 17 cm’dir

Ortalama penis boyutunun 17 cm olduğu doğruluğu olmayan bir efsanedir. Yapılan 15 farklı araştırma ortalama penis boyutunun 12 cm olduğunu gösterdi (insan araştırmanın Uzakdoğu’da yapılıp yapılmadığını merak ediyor).

 3.  Prezervatif geç boşalmanızı sağlar

Prezervatif (kondom) kullanmak daha geç boşalmanızı sağlamaz. Avrupa ve Amerika’dan 500 erkek ilişki sırasında tam birleşmenin genellikle 5 dakika sürdüğünü açıkladı.

İlişki esnasındaki ortalama gecikme süresi 18-30 yaş arası erkeklerde 6,5 dakika olarak açıklanırken bu süre 40-50 yaş arası erkeklerde 4,3 dakika. Prezervatif kullanılıp kullanılmamasının bu süreye bir etkisi yok.

 4.  Seks yapmazsanız sperm miktarınız artar

Sperminizi bu yolla çok fazla arttıramazsınız. 2005’te 6.000’den fazla erkekten alınan örneklere bakılarak bir hafta seks yapmayan erkeklerin sperm miktarının 3,7 ml olduğu, bu oranın seksten bir gün sonra 2,3 ml’ye düştüğü görüldü.

Ancak aynı gün tekrar boşalan erkeklerde bu rakam yine 2,4 ml. Ne kadar beklemek istediğinize siz karar verin.

 5.  Erkekler sarışın sever

Erkekler sarı saçlı kadınları kumrallara göre daha fazla arzulamaz. Sarı saçlı kadınların daha fazla seks yaptığı veya daha çok partneri olduğunu gösteren herhangi bir bağlantı yok.

 6.  Kadınlar yakında kel kalacak

Son yıllarda iyice artan kadınların ileride kel kalacağı efsanesi de doğru değil. 2010’da 2400’den fazla kadınla yapılan ankete göre 18-68 yaş arası kadınların 11%’inin saçı hep dökülüyor.

Kadınların %20’si hiç saç kaybetmezken %25’i arada sırada saç döküyor. Kadınlarda saç dökülmesi belli bir olgunluğa eriştikten sonra her yaşta görülüyor.

 7.  Büyük göğüsler daha hassastır

Daha büyük göğüsler küçük göğüslere göre daha az hassas değildir. Bazı insanlar büyük göğüslerin daha uzun sinirlere sahip olduğunu ve bu nedenle daha az hassas olduğunu iddia ederler ancak bu bilgi de yanlıştır.

 8.  Seks 1 saatlik egzersize eşdeğerdir

Seks sanıldığı kadar önemli bir egzersiz değildir. Tabii kalori yakmaya yardımcı olur ancak herkes o kadar aktif değildir.

30 dakikalık bir seks 85-150 arası kalori yakar ancak daha önce de bahsedilen ortalama ilişki süresini hesaba katarsak (5 dakika) bu oldukça zor.

 9.  Kadınlar aldatmaz

Kadınlar da erkekler kadar aldatabilir. Tüm erkeklerin aldattığı da doğru olmayan bir efsanedir. Ayrıca yaşın bunda bir etkisi yok. Yapılan araştırmalara göre erkeklerin %23’ü kadınların da %19’u ilişkileri olduğu halde eşlerini aldatmış.

 10.  Erkekler cinsel zirveye kadınlardan daha erken ulaşır

Erkekler kadınlardan daha erken cinsel zirve yapmaz. Kadınlar da erkekler de 20’li yaşları boyunca tüm yılı seks yapmadan geçirebiliyor. Kadınlar da erkekler de 20’li yaşların ortalarından itibaren mastürbasyona devam ediyor.

Erkekler 30’lu ve 40’lı yaşlarında genelde haftada 4 kez seks yaparken kadınlar 20’li yaşlarından sonra haftada 4 kez yapıyor.

Yorumunuzu yazın