Piton köpeği yerken sahibi izledi

piton-kopegi-yerken-sahibi-izledi
Klomphan Khiewwan adındaki genç köpeğinin 6 metrelik bir piton tarafından yendiğini görünce gözlerine inanamadı. Köpeğin sahibi saat sabaha karşı 3’te evin bahçesine indiğinde fark etti. Tayland’ın Pathum Thani bölgesinde gerçekleşen olayda Pino isimli köpeğinin vahşi bir yılan tarafından bütün halde yutulduğunu gören genç dam gönüllü kurtarma ekibi Ruamkatanyu Vakfı’ndan yardım istedi.  Gönüllü olarak olay yerine kurtarma ekipmanlarıyla gelen ekip köpeği kurtarmak istedi fakat artık çok geç kalınmıştı. Ne yazık ki piton çoktan Pino isimli köpeği sıkarak hayatına son vermişti.

Köpek yutulmadan önce yardım havlamış

  • Talihsiz köpeğin sahibi Klomphan Khiewwan, olay öncesinde bahçede bir süre köpek havlaması duyduğunu fakat köpeğinin böyle bir durumla karşılaşabileceğini düşünmediği için kontrol etme gereği duymadığını anlattı.

piton-kopegi-yerken-sahibi-izledi-ilginc-haberler

  • Çöp bırakmak için bahçeye indiğinde tesadüfen korkunç manzarayla karşılaştığını anlatan genç, “Eğer köpeğimin ilk havlamalarında kontrol etseydim belki Pino şimdi hayatta olacaktı. Kendimi suçlu hissediyorum” dedi.

piton-kopegi-yerken-sahibi-izledi-piton

  • Köpeğin dev piton tarafında yendiğini görenlerin ellerinden izlemekten başka bir şey gelmedi.

piton-kopegi-yerken-sahibi-izledi-yilan

Piton nedir?*

Piton, Afrika çöl pitonu, Ağaç pitonu, Avustralya Kaya pitonu, Burma pitonu vb. türleri olan bir yılan familyasıdır. Asya ve Afrika’da yaşar. Zehirsizdir ve dünyanın en uzun yılanlarındandır. Boyu 9 metreye varabilir. Geyik, kemirgen, yaban domuzu, ceylan ve antilop gibi hayvanlarla beslenir. Boyu 2 metre gibi küçülebilir. Amerika’da yaşamaz,insanların piton yetiştirme merakları nedeniyle bu kıtada da rastlanır hale gelmiştir. Timsah gibi büyük hayvanları da sindirebilir.

*Kaynak: Wikipedia

1 Yorum

Yorumunuzu yazın