Yolcu uçağı Atatürk Havalimanı üzerinde kuşlarla çarpışıp acil iniş yaptı

kargalar-ucagin-burnuna-carpinca-ucak-acil-inis-yapti-ilgincAtatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlilerine pilotların bugün karga sürüleriyle ilgili anons yaptı. Bir pilot, hava trafik kontrolörüne, “Şu anda 3 bin feet (914 metre) önümüzde kuş sürüleri, kargalar var” anonsunu yaptı. Bu anonsun ardından iki uçağın da kuş sürüleri nedeniyle Atatürk Havalimanı pistini pas geçtiği daha sonra sorunsuz olarak indiği öğrenildi. Bu yıl Atatürk Havalimanı’nda 15’den fazla uçağa kuşlar çarparak hasar verdi. En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve leylekler geliyor.

kargalar-ucagin-burnuna-carpinca-ucak-acil-inis-yapti-video

Kuşlara çarpan uçaklar acil iniş yaptı

Bugün de ilk kez kargalarında tehlike yarattığı gözlendi. Bu nedenle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından bu yıl yırtıcı kuş sesi çıkartan mobil araçlar dışında en çok kuşların görüldüğü Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pist şerit sahası içerisine de 4 adet patlar kuş kovma cihazı yerleştirildi.

kargalar-ucagin-burnuna-carpinca-ucak-acil-inis-yapti-izle

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda en çok Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pistin yaklaşma yüzeyi, Sefaköy ile Ataköy tarafındaki pist başlarında ve Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde sıklıkla bu tür olaylarla karşılaşılıyor.

Yorumunuzu yazın