Home 3. Sayfa Kafalarından yapışık ikizler için umut ışığı

Kafalarından yapışık ikizler için umut ışığı

kafalarindan-yapisik-ikizler-icin-umut-isigi-1

Bangladeş’de 16 Temmuz 2016 tarihinde sezaryenle dünyaya gelen Rabia ve Rukia isimli ikiz kız kardeş kafalarından yapışık halde doğdu. Tıp dünyasında ender karşılaşılan bir durum olsa da dünyada benzerleriyle karşılaşmak mümkün. Bu tarz bazı vakaların başarılı bir şekilde ayrıldığına şahit olunmuş olsa da bu iki kız kardeş için uzmanlar henüz net bir şey söylemenin doğru bir şey olmadığını söylemekte. Anne Taslima Hatun Uno ve kocası Muhammed Rafiqul İslam adlı anne-baba, çocuklarının doğana kadar yapışık olduklarında habersiz olduklarını açıkladı. Böyle bir durum beklemediklerini söyleyen aile onların bu şekilde gördüklerinde gözlerine inanamadıklarını açıkladılar. Hatta sezaryenle doğum yapan anne doğduklarında çocuklarını göremediğini, gece boyunca iki bebeğin ağlamasını duyduğunu fakat onları ancak sabah olduğunda ilk kez görebildiğini söyledi.

Kafadan yapışık ikizler ayrılmayı bekliyor

  • Sezaryenle doğan Rabia ve Rukia kardeşler doğumdan sonra 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu olup eve gidebildi.

kafalarindan-yapisik-ikizler-icin-umut-isigi-bitisik-kafalar-haber

Doktorlar ultrasonda fark etmedi

  • Anne, doğumdan aylar önce doktorların ultrason yaptıklarında kafanın bedenden daha büyük olduğunu fark ettiklerini fakat bunun su olduğunu düşündüklerini bu yüzden önemsemediklerini anlattı.
kafalarindan-yapisik-ikizler-icin-umut-isigi-bitisik-kafalar
Kafalarından yapışık ikizler Rabia ve Rukia tedavi bekliyor
  • Rabia ve Rukia isimli ikiz kardeşlerin ailesi çocuklarının bu durumlarından rahatsız olduklarını bu şekilde bir çok ihtiyaçlarını rahat yapamadıklarından şikayetçi. Bebeklerinin tedavisi için hiç durmadan çözüm yolu aradıklarını ve bundan sonra da arayacaklarını ile getiren aile onların sağlığı için ne gerekiyorsa vereceklerini ifade etti.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın