Etlere ağır gelsin diye sıkılan jel: Karboksimetil selüloz

etlere-agir-gelsin-diye-sikilan-jel-karboksimetil-selulozKarides üreticileri daha ağır gelmeleri ve daha iri görünmeleri için karideslere jel benzeri bir madde enjekte ediyor. Vietnam’da bulunan bir gıda üretim tesisinde çekilen görüntülerde işçilerin karideslerin kafa ve kuyruk bölgelerine bir sıvı enjekte ettiği görülüyor. Vietnamlı bir TV kanalı tarafından kameraya alınan fabrika işçileri kaplan karideslerine karboksimetil selüloz adlı bir madde enjekte ederken görüntüleniyor. Kısa adıyla CMC, gıda sınıfı olduğu takdirde zararlı bir madde değilse de kapalı kapıların ardında yaşananları gösteren video insanın midesini bulandırmaya yetiyor. Üstelik üreticiler her zaman gıda sınıfı CMC kullanmayabiliyor.

http://dai.ly/x4wwize

Halk sağlığı hiçe sayılıyor

  • Yapılan açıklamaya göre enjekte edilen jel, genellikle hayvan derilerinden ve kemiklerinden çıkarılıyor.
karboksimetil-seluloz
Etlere ağır gelsin diye sıkılan jel: Karboksimetil selüloz

Bunu da okumak isteyebilirsiniz

Tavuklar hava basılarak büyütülüyor

"Zayıf piliçler 10 saniyede nasıl besili piliç yapılır?" başlıklı video sosyal medyada büyük yankı buldu. Bir amatör kamera tarafından çekilen şişirilmiş piliçler, Avrupalı tüketicileri dehşete soktu. Bir piliç üreticisinin çiftliğindeki çelimsiz...

Uzmanlar tüketicileri uyardı

  • Şangay Okyanus Üniversitesi’nden Profesör Wu Wenhui tüketicileri dikkatli olmaları yönünde uyardı ve üreticilerin yenebilir nitelikteki jele kıyasla daha ucuz olan sanayi tipi jeli tercih edebildiğini söyledi.
etlere-agir-gelsin-diye-sikilan-jel-karboksimetil-seluloz-video
Etlere sıkılan jel: CMC
  • Greenpeace geçtiğimiz yıl Avustralya’nın büyük bölümü Vietnam’dan ithal edilen karides pazarı üzerine bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumunuzu yazın