Anne 5 yaşındaki oğlunun transeksüel olduğunu söyledi

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haber-okuyun

Teksas’ta dindar Hristiyan bir anne (Kim Shappley), 5 yaşındaki Kai Shappley adındaki transeksüel oğlunun gittiği anaokulunda bayanlar tuvaletine gidebilmesi için mücadele ediyor. Erkek olarak doğmuş olan ve ilk adı Joseph Paul olan Kai Shappley’in annesi, oğlunun 2 yaşına kadar erkek olarak yaşadığını, daha sonra kendini bayan gibi görmeye başladığını söyledi. Şimdilerde oğlunun bu dönüşümüne ayak uydurmuş ve kabullenmiş olan anne, gittiği anaokulunda da bayanlar tuvaletini kullanabilmesi için başvuruda bulundu. Okul yönetimi bu isteğe sıcak bakmadı.

  • ABD’nin Teksas eyaletinde bir anne 5 yaşındaki oğlunun transeksüel olduğunu fark etti. Bunu olgunlukla karşılayan anne oğlunun Joseph Paul olan adını değiştirip Kai yaparak, kızlar gibi hareket etmeye başlayan oğlunun destekçisi oldu.

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haber-sondakika

PRENSES ELBİSESİNİ ÇOK SEVDİ

  • Oğlunun artık bir kıza dönüştüğünü gören anne, bir oyuncakçıya giderek ona bir prenses kıyafeti aldı. Kai elbiseyi görünce ‘Teşekkür ederim anneciğim’ diyerek sevinçten ona sarıldı.

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haber

  • Beş yaşına geldiğinde tamamen bir kız gibi hareket etmeye başlayan Kai’in hal ve hareketlerine arkadaşları şaşırıp bazen alay ettikleri de oluyordu.

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haber-oku

  • Oğlunun gittiği Pearland Anaokulu’nda hissettiği gibi yaşaması için bayanlar tuvaletini kullanabilmesi için başvuruda bulundu. Okul yönetimi bunu reddetti.

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-videosu-izle

  • Anaokulu yönetimi bu talebe olumlu yaklaşmayarak ‘Bir öğrencinin doğduğu cinsiyet neyse ona göre hareket etmeli ve ona uygun tuvaleti kullanmalıdır‘ dedi.

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-video 5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haberi-izle

TUVALET DEĞİL, KIZIMIN HAYATI İÇİN MÜCADELE EDİYORUM

  • Anne Shappley, pes etmeyerek çocuğunun mutluluğu için bir dava açtı ve mahkemede çok etkili bir konuma yaptı. Kim Shappley şöyle seslendi “Bu tuvalet meselesi değil. Ben kızımın tuvaleti kullanabilmesi için mücadele etmiyorum. Ben kızımın hayatı için mücadele ediyorum. Lütfen bunu anlayın.” dedi.

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk

OKUL YÖNETİMİ TALEBİ KABUL ETMEDİ

  • Pearland Bağımsız Okul Bölgesi Kurulu’ndan yapılan açıklama şu şekilde, “Okullarda öğrencinin cinsiyeti anne babanın açıklamalarından yola çıkarak değil çocuğun doğduğu cinsiyeti hangisiyse öyle hareket etmektedir. Bu konuda herkese ayrı davranmamız doğru değildir. Eğer çocuğunuzun tuvalet konusunda hassas davranıyorsanız okulumuzda hemşirenin tuvaletini rahatlıkla kullanabilir. Ayrıca sınıfa ait bir de tüm cinsiyetlerin kullanabileceği bir tuvalet mevcut. Gerektiğinde orayı da kullanabilir.”

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haberi-izleyin

  • Kai Shappley yaklaşık iki hafta sonra yaz tatili bitiminde okuluna başlayacak.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

5-yaşında-anaokuluna-giden-transseksüel-çocuk-haber-sondakika-izle

 

 

Yorumunuzu yazın