Home Gündem 2016 Paralimpik Olimpiyatları’nı Google doodle yaptı

2016 Paralimpik Olimpiyatları’nı Google doodle yaptı

Paralimpik-2016-Paralympic--ne-demek-nedir--sporcuları

2016 Paralimpik Olimpiyatları nedir ve nerede yapılıyor?  Tüm dünyada milyonlarca takipçisi olan bu spor aktivitesi bir hayli heyecanlı geçmekte. Rio Olimpiyatlarının ardından engelli bireylerin mücadele edeceği yeni bir etkinlik olan Paralimpik Olimpiyatları, Brezilya’nın Rio kentinde start alacak. Peki Paralimpik Olimpiyatları nedir? İlk ne zaman başlamıştır?

Çekim doğruluk ve kontrol nihai test ve Paralimpik Oyunları’nda, fiziksel engelli sporcular hem tüfek ve tabanca olayları yarışırlar.

2016 Paralimpik Olimpiyatları nedir?

Bu hassas sporda, sporcular kalp oranlarını azaltmak ve kararlılık ve yüksek performansını artırmak için odak ve kontrollü nefes kullanın.

Çekim bir dizi sunmak için sürekli el ve zihin Bu yeteneği konsantrasyonu ve duygusal kontrolün iyi gelişmiş yetkileri gerektirir.

Sporcular erkek, kadın ve karma yarışmalarda 10m, 25m ve 50m mesafeden olaylara rekabet.

2016-Paralimpik-Olimpiyatlarını-Google-doodle-yaptı
2016 Paralimpik Olimpiyatlarını Google doodle yaptı

2016 Paralimpik sporcuları

12 Paralimpik çekim olaylar, altı kadın ve erkeklerde açıktır, sadece üç ve üç sadece erkekler açık olan kadınlara açıktır. Spor IPC tarafından yönetilir ve Spor Teknik Komitesi ve Yönetim ekibi çekim IPC tarafından koordine edilmektedir. Spor kendi IPC dikkate spor çekim Para sporcular için mevcut düşünceler alır Teknik Kurallar ve Düzenlemeler, Silah birlikte spor Federasyonu (ISSF) Atış International kurallarına uyar.

paralimpik olimpiyatlar 2016
2016 Paralimpik Olimpiyatlarını Google doodle yaptı
  • Tüm dünyada yazılı mesajlarla, Duvar bir doğru bir taahhüt anlamına içindir “yeni dünya.
  • Paralimpik Köy Plaza köşesinde duran turuncu dalgaları ile dekore çini yapılmış bir yapıdır, mavi, yeşil – renkleri Rio 2016 – ve çeşitli dillerde yazılmış mesajlar.

Paralimpik ne demek?

  • Bu yapı – Paralimpik Mural – resmen Paralimpik Köyü’nde düzenlenen törenle Çarşamba (6 Eylül) açıldı. Köy için sporculara kapılarını açtı beri Rio 2016 Paralimpik Oyunları , duvar Para sporcu ve Misyonları de kendi ülkelerinin şef tarafından imzalandı.
  • Dünya kayıtları var kırık olması – ve 100m sprint olarak, tarih Dünyanın en iyi Para sporcular sadece daha hızlı almaya devam kanıtlıyor. Ama Rio2016 de ne kadar hızlı gidecek?
Paralimpik-2016-Paralympic--ne-demek-nedir--logo
2016 Paralimpik Olimpiyatlarını Google doodle yaptı

Paralimpik Yüzme:

  • Önceki de geçmiş performansları ise Paralimpik Oyunları gitmek için bir şey vardır, dünya rekoru Perşembe (8 Eylül) başlayan eylem 10 gün içinde kartlara kesinlikle.

    İrlanda’nın görme engelli sprinter Jason Smyth – gezegendeki en hızlı Paralympian – 100m düşürdü T13 son iki Oyunları’nda.

Paralimpik-2016-Paralympic--ne-demek-nedir--koşu
2016 Paralimpik Olimpiyatlarını Google doodle yaptı

1. Töreni Rio’nun ikonik Maracana Stadı’nda Çarşamba (7 Eylül) 5.30 başlar. stadyum en iyi futbol ev sahipliği tanınır ve o yılın Dünya Kupası ev sahipliği için 1950 yılında açıldı. Aynı zamanda geçen ayki Olimpiyat Açılış Töreninde ev sahipliği yaptı.

Koreograf ve sanatçıların da yer aldığı 2. Beş yüz profesyonel kadrosu, ve 2.000 gönüllü Töreni’nde yer alacak. Yaklaşık 50.000 bilet göstermek için kullanılabilir.

Tasarımcı Fred Gelli, yazar Marcelo Rubens Paiva ve sanatçı Vik Muniz – 3. Töreni üç yönetim tarafından oluşturuldu. Gelli Töreni “sporcu olan sonsuz enerjiye geçmek” olacak söz verdi. Paiva o “diğerleri için saygı ve hoşgörü en büyük sembolü” olacağını söylüyor.

4. Töreni teması insanlık durumu, duyguları, zorluklar, dayanışma ve sevgi üzerindeki odağını yansıtan “Her Beden Bir Kalp Has” dir.

Paralimpik-2016-Paralympic--ne-demek-nedir
2016 Paralimpik Olimpiyatlarını Google doodle yaptı

Paralimpik sporcular:

Paralimpik sporcular, Türk Goalball oyuncusu Ekrem Gündoğdu 2016 Malmö Men Intercup yaptığı gösteriden sonra Ağustos ayı Ayın Allianz Sporcuya seçildi.

Gündoğdu Türk erkek yardımcı Goalball önceki son büyük yarışmalarından biri olan İsveç’te etkinlikte, altın madalya için takım yenilgi Almanya Rio 2016 Paralimpik Oyunları . O 28 gol ile Türkiye’nin en skorer oyuncusu oldu ve son bir 10-0 zafer ekibi yardımcı oldu.

Paralimpik 2016 kazanan sporcular:

Ocak – Abdullah Sultan Alaryani, Birleşik Arap Emirlikleri, atıcılık

Şubat – Andrey Smirnov, Rusya, tekerlekli sandalye curling

Mart – Stephen McGuire, Büyük Britanya, boccia

Nisan – Carlos Serrano, Kolombiya, yüzme

Mayıs – Shelby Watson, Büyük Britanya, atletizm

Haziran – Elena Krawzow, Almanya, yüzme

Temmuz – Richard Whitehead, Büyük Britanya, atletizm

Ağustos – Ekrem Gunogdu, Türkiye, Goalball

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın