Türklerin En Çok Gördüğü 11 Rüya: Diyanet Rüya Tabirleri

Rüya tabirleri-rüyada görmek ne anlama gelir neye işarettir

Rüyada bebek görmek, para görmek, yılan görmek ya da hamile görmek ne anlama gelir neye işarettir deyip ara durur insanlar. Özellikle biz Türkler çok meraklıyız sabah kalkıp rüyamızı eşe dosta sormaya kimseyi bulamazsak Google amcaya sormaya. Rüya tabirleri  ile ilgili birçok şey öğreneceksiniz haberimizde. Fakat şunu söylemeliyim ki öncelikle rüyaların tersi çıkar sözü ne kadar doğru onu araştırmak gerek. Gördüğünüz rüyaların ne anlama geldiği ve neye işaret eder öğreneceksiniz. Buyurun birbirinden çarpıcı rüyaların manasına. Listenin sonundan başa doğru sıraladık. Bakalım en çok görülen 1 numaralı rüyada ne var?

 11.  Rüyada fare görmek

Rüyada fare görmek birçok anlama gelir. Eğer gördüğünüz fare beyaz renkliyle çevrenizdeki size yakın biri iyi görünüp kötü işler yapacağı anlamına gelir. Görülen çok sayıda fare evcil ve açık renkliyse rızka işaret eder. Rüyasında her tarafından dolaşan fareler gören her kimsenin evi ve eli bolluk görecektir. Bazı görüşler görülen farelerin ev halkını temsil ettiğini söyler. Gördüğünüz fare bilinen renklerin dışında bir renge sahipse bu da kötü niyetli bir erkeğe işaret eder. Rüyada görülen fareler genel itibariyle çirkin bir kadını temsil eder. Gördüğünüz diğer objeler ile yorumu değişebilir.

 10.  Rüyada su görmek

Rüyada su görmek güzel bir hayatın iyi bir yaşamın habercisidir. Görülen su eğer temiz bir suysa ve bu suyla yıkanıyorsan, günahlarından ve sıkıntılarından arınacağına işarettir. Fakat pis ve kirli bir suda yıkanıyorsan sıkıntılı bir sürece delalettir. Rüyada bir bardaktan ya da sürahiden su içmek bekarlar için yakında bir evlilik habercisi, eğer evliyseniz ve çevrenizde evlenmesini istediğiniz biri varsa onların güzel ve mutlu bir evlilik yapacağı anlamına gelir. Görülen su tatlı duru ve akarsudan su içiyorsanız elinize mal ve para geçeceğine işarettir. rüyada soğuk su görmek huzuru ve güzel bir hayat anlamına gelir. Rüyasında içerisi su ile dolu havuz gören kişi zengin ve alim olur. Bulanık suya gömüldüğünü gören kimsenin elime ticaret yoluyla para geçer. Genel itibariyle duru ve saf su görmek; şifa, huzur, ömür rızık anlamına gelir.

 9.  Rüyada öldüğünü görmek

Rüyada öldüğümüzü görmek aslında her zaman kötüye işaret değildir. Çünkü rüyada ölmek eğer şu anda sıkıntılı bir dönemdeyseniz, çok sıkıntılı bir evlilik ya da sıkıntılı bir iş hayatınız vara bundan kurtuluyorsunuz demektir. İçinde bulunduğunuz sıkıntılardan kurtulacağınıza işaret ediyor. Rüyanın yorumlanması burçlarınızla da ilgilidir. Bazen de ölüm dirilerin geleceğine işarettir. Yani halk dilinde diri getirir. Örneğin yalnızlık yaşayan biri bir aşk arıyorsa onun hayatına girecek birini işaret ediyor olabilir.

 8.  Rüyada kedi görmek

Rüyada kedi görmek her zaman kötüye işaret değildir. Rüyada gördüğünüz kedinin rengi şekli duruşu ve hareketleri çok önemlidir. Mesela kedileri çok seven biriyseniz ve o dönemde yeni bir başlangıç içerisindeyseniz (aşk -iş) rüyada gördüğünüz açık renkli bir kediyi yemek yerken beslenirken görmek iyiye işarettir ve güzel haber anlamına gelir. Fakat kedileri sevmeyen ve hoşlanmayan bir kişiyseniz eğer içinde bulunduğunuz günlerde karmaşık bir ilişki ve süreçteyseniz ya da arkadaşlarınızla sevgilinizle ilgili bir sınavdan geçiyorsanız kedi görmek kara-siyah kedi  görmek nankör insan anlamına gelir. İlişkinizi bozmaya çalışan üçüncü bir kişiyi işaret eder. Kedinin tırnaklarını görmek sizi pençelediğini görmeniz gerçek hayatta düşmanlarınızın size zarar vereceği anlamına gelir.

 7.  Rüyada köpek görmek

Rüyada köpek görmek birçok anlama gelebilir. Köpeğin duruşu davranışı hal ve hareketleri çok önemlidir. Eğer saldıran bir köpekse dostunuzdan göreceğiniz bir davranışa işaret eder. Bazen de köpek görmek dostlarınızla sınanacağınız anlamına gelebilir. Açı renkli köpek görmek, küçük köpek görmek, büyük köpek görmek, gördüğünüz mekan, çok önemlidir. Eğer bir köpek dostuysanız gördüğünüz köpek sizin yakında iyi haberler ve sadakatle ilgili haber alacağınız anlamına geliyor. Uzun zamandan beri iş hayatında sıkıntı yaşıyor ya da işsizseniz göreceğiniz bir köpek figürü yakında güzel bir haber alacağınıza işarettir. Genel olarak köpek görmek çok fazla sıkıntı anlamına gelmez.

 6.  Rüyada rüya görmek

Rüya içinde rüya görmek kişinin tamamen ümidini kestiği ve moralini bozduğu bir konuda müjdeli bir haberi işaret eder. Evlilik niyeti olan kimselerin, daha önce ayrıldığı kişiyle yineden bir araya gelip evlilik konusunda uzlaşma yaşayacaklarına delalet eder. Diğer bir görüş de, rüyayı gören kişiye oyunlar oynanacağını ve kendisini üzecek haberlere işarettir.

 5.  Rüyada altın görmek

 

Rüyada altın gören kişinin kederi ve üzüntüsü son bulur. Çocuğu olur. Bol rızka kavuşur. Rüyada altın gören kişi sıkıntıdan kurtulup rahata erer. Rüyada altın ve gümüşü karışı halde görmek ihanette bulunmaya işaret eder. Başka bir görüşe göre altın bulmak, çocukları sebebiyle düşeceği musibete de işaret eder. Çok altın bulmak yerden altın toplamak sıkıntı ve zahmet çekmeye işaret eder. Sandıklar dolusu altın görmek, elinize geçecek bol mal anlamına gelir. Rüyada altın erittiğini görmek, başkasına yapılacak çirkin bir iftiraya işarettir. Bir evin altından yapıldığını görmek o evin bir yangın sonucu yanacağı anlamına gelir. İki elinin de altından olduğunu görmek yakında işsiz kalmaya dalalettir.

 4.  Rüyada para görmek

Rüyada para görmek, riya ve mücadele halinde söylenen söz anlamına gelir. Genel itibariyle parayı görmek seviyesiz söze ve şerre işarettir. Rüyada deste ya da kağıt para görmek hayra ve berekete işarettir. Rüyada bozuk para görmek onun haberci bir rüya olduğuna işarettir. Bozuk para gören kişi dışarıdan dedikodu ve kötü habere işaret ettiğini söyleyebiliriz. Eğer deste ya da kağıt para gördüyseniz bu kazanç demek, darlık içinden bolluk bereketli bir döneme geçeceğinize işarettir. Bozuk para gören bir kişi bunu ertesi sabah mutlaka suya anlatıp, kodlamasın. Bir başka inanışa göre para görmek, üzüntü, darlık ve keder anlamına gelir.

 3.  Rüyada hamile görmek

Rüyada Hamile-gebe görmek ne demek neye işarettir - Rüya Tabirleri
Rüyada Hamile-gebe görmek ne demek neye işarettir – Rüya Tabirleri

Rüyada gebe-hamile kadın görmek, üzüntü, kedere ve gizli işlere işaret eder. Bekar bir kızın kendisini gebe-hamile görmesi kendisi yüzünden ailesine gelecek uğursuzluk veya şiddete işaret eder. Kısır kadının veya erkek hayvanların gebeliği, o sene kıtlık olup geçim sıkıntısı çekileceğine, dürüstlüğün azalıp hırsızlığın 17-25 çoğalacağına, fitne ve fesadın çoğalacağını anlamına gelir. Dul kadının veya genç kızın kendini hamile görmesi yakında evleneceğine işarettir. Bir kadının kendisini hamile görmesi mal ve mülk anlamına gelir. Bir erkeğin kendisini rüyada hamile görmesi sıkıntı ve üzüntü anlamına gelir. Bazı görüşlere göre her iki durum mal ve servet anlamına da gelir. Genel olarak rüyada hamile birini görmek iyiye yorulur. Bir hayvanın (kuzu, koyun, inek, at, eşek) hamile-gebe olduğunu görmek mal ve mülkteki artışa işarettir.

 2.  Rüyada yılan görmek

Rüyada yılan görmek ne anlama gelir, neye işarettir - Rüya tabirleri
Rüyada yılan görmek ne anlama gelir, neye işarettir – Rüya tabirleri

Rüyada yılan görmek kötüye işaret değildir, aslında tam tersi güçlü bir hayvan olduğu için bu güçleneceğiniz bir sürece gireceğiniz anlamına gelir. Tabi bu bütün yılanlar için geçerli değil. Eğer kara yılan gördüyseniz ya da su üzerinde siyah süzülen bir yılan görürseniz bu gizli düşmanlıklara işarettir. Diğer taraftan açık renkli büyük bir kobra yılanı görürseniz bu sizin farklı yönlerinizin ortaya çıkacağını ve daha da güçleneceğinizi anlamına gelir. Rüya tabirlerinde gördüğünüz yılanın boyu rengi konumu ve burcunuz çok önemlidir. Hayatınızda her şey iyi giderken simsiyah süzülen bir yılan görmek kötüye işarettir ve aman dikkat gizli düşmanlıklar yüzünden hayatınızı düzeninizi bozmak isteyeceğine işaret eder. Rüyada bir yılanın uçtuğunu görmek sevinçli bir habere işarettir. Bir yılanın yere düştüğünü görmek büyük ve yaşlı bir insanın vefat edeceği anlamına gelir. Başının üzerinde yılan gören kişi, devlet kademelerinde iyi konuma geleceğine işarettir. Yılan dolu bir kap bir kutu bir sepet görmek çevresindeki bir kişiye kötü bir şey olabileceği anlamına gelir. Rüyada ölü bir yılan görmek düşmanların şerrinden emin olmak anlamına gelir. Yılanı öldürüp parça parça edip parçalara ayıran kişi düşmanlara karşı zaferi işaret eder. Rüyasında yılanın ağzına girdiğini gören kişinin büyük bir ilim sahibi olabileceği anlamına gelir. Yeşil yılan düşmanlığa, sarı yılan hastalığa, kara-siyah yılan servetinizden eksilme olacağına işarettir.

 1.  Rüyada bebek görmek

Rüyada bebek görmek ne anlama gelir neye işarettir – Rüya tabirleri

Rüyada bebek görmek ne anlama gelir cevabını vermeden önce bebeğin cinsiyetini erkek bebek mi kız bebek mi gördüğümüze dikkat edelim. Rüyada görülen bebeğin gülen, ağlayan veya konuşmasına göre tabiri değişir. Rüyada görülen kız bebek yobazlara göre kızgın ya da kızışacak olayların habercisi aydınlara göre o da neşeli parlak günlerin habercisi olabilir. Kız bebek tartışmaların yaşanacağı anlamına gelebilir. Diğer bir görüşe göre ise, kız çocuğu görmek bolluğa, berekete, şerefe veya zorluktan sonra rahatlığa işaret eder. Kız çocuğu görmek sevinçli bir işle karşılaşacağı anlamına gelir. Rüyada erkek bebek görmek murad anlamına gelir. Gören kişinin arzularının isteklerinin yerine geleceğine işaret eder. Rüyada erkek bebek görmek müjdeli haber olarak yorumlanır. Rüyada yeni doğan bir bebeğin konuştuğunu görmek huzurlu bir yaşama işarettir. Yeni doğmuş bir bebeğin yürüdüğünü görmek, o çocuğun geleceğinin çok parlak olduğuna işarettir. Rüyada gülümseyen bebek görmek, müjdeli bir haber almaya ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Erkek bebeği beslemek yemek yedirmek sevmek oynamak, bekarlar için yeni bir kısmet anlamına gelir. Evlilere ise bebek sevinci ve istedikleri şeyin gerçekleşeceği anlamına gelebilir. Çok istedikleri mallara mülklere sahip olabileceklerine işarettir.

Not: Lütfen yorum kısmına gördüğünüz rüyaları yazın yanıtlayalım.

Yorumunuzu yazın