Nurşen Mazıcı, şehit demediği için Habertürk canlı yayınından kovuldu

Prof. Dr. Nurşen Mazıcı HaberTürk televizyonunda Ece Üner‘in sunduğu Enine Boyuna programında darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlara ‘şehit‘ demediği için canlı yayından kovuldu.

Nurşen-Mazıcı,-şehit-demediği-için-Habertürk-canlı-yayınından-kovuldu-VİDEOSU

“AKADEMİSYEN OLARAK ŞEHİT DEMİYORUM”

248 kişi sizin deyiminizle şehit olan, ben akademisyen olarak insan demek zorundayım. Şehit dediğiniz zaman dinsel bir açıklama yaparsınız, ben akademisyen olduğum için bilimsel bir açıklama yapıyorum. Bilim adamları manevi değil objektif açıklama yapar.”

“248 TANE İNSAN ÖLDÜ, HAYATLARI ERDOĞAN’IN HAYATI KADAR DEĞERLİYDİ”

Prof Dr. Nurşen Mazıcı programa konuk olan Rıza Saka ile tartışırken konuşmasına şöyle devam etti “248 tane insan öldü değil mi? 248 tanesinin hayatı en az Cumhurbaşkanı Erdoğan’ınki hayatı kadar değerliydi, bunu bir kere teslim edelim.” Nurşen Mazıcı, şehit demediği için Habertürk canlı yayınından kovuldu

“KALKIP ERİN KAFASINI KESECEKSİNİZ…”

Enine Boyuna programında tansiyon yükselince sunucusu Ece ÜnerProf Dr. Nurşen Mazıcı‘ya ” Nurşen Hanım o konuda bir düzeltme yaparsanız sevinirim.”demesi üzerine Prof Dr. Nurşen Mazıcı şöyle konuştu. “Orada kalkıp erin kafasını keseceksiniz, 4 taneyi öldürdük beşincisini öldürmeye gidiyoruz diyen görüntüler var.” deyince stüdyo iyice karıştı ve diğer konuklar itiraz ederek bu tarz görüntülerin olmadığını ve yalan haberler olduğunu dile getirdi.

Nurşen Mazıcı, şehit demediği için Habertürk canlı yayınından kovuldu VİDEO

NURŞEN MAZICI REKLAM ARASINDA PROGRAMDAN AYRILDI

Programda tansiyon dinmeyince Ece Üner tartışmaların son bulması için reklam arasına gitti. Reklamlardan sonra stüdyoda Prof Dr. Nurşen Mazıcı yoktu. Şehit kelimesi için bir açıklama yapan Ece Üner ” Prof Dr. Nurşen Mazıcı hocanın ifadelerinin amacını aştığını bir kez daha belirtelim. Biz kendisine teşekkür ettik katkısından dolayı. Demek istemediği bir şeyi söylediğini umuyoruz. Kendisine teşekkür ettik ve programdan ayrılmasını rica ettik.” dedi.

Programdan ayrıldıktan sonra açıklama yapan Mazıcı şunları söyledi “Kanaldan ayrıldıktan sonra dinledim programı, şehit sözcüğünü kullanmadım diye bana tepki gösteren Süleyman Özışık da, ‘250 kişi öldü’ dedi, ‘şehit’ demedi. Dahası Erdoğan’ın şehitlere ‘kelle’ yakıştırmasına bu kişiler o dönemde hiç tepki göstermemişlerdi. Demek ki, o kadar köpürülmesi gereken bir şey de değilmiş. Kaldı ki, AKP döneminde de değişikliğe uğrayan 2330 sayılı yasada ‘şehit ve gazi’ yerine ‘vazife malulü’ kullanılıyor. Dahası ben stüdyodan ayrıldıktan sonra Egemen Bağış’la telefon görüşmesinde, ‘Bakara-Makara’ diye ayetlerle dalga geçen Metehan Demir’in beni halkın değerlerine saygıya davet etmesi de ilginçti.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ KINADI TAKİBAT BAŞLATTI

Konu ile alakalı Marmara Üniversitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Nurşen-Mazıcı,-şehit-demediği-için-Habertürk-MARMARA DUYURU

“Habertürk Televizyonu’nda 25 Temmuz Pazartesi günü yayımlanan Enine Boyuna programında Prof. Dr. Nurşen Mazıcı’nın yapmış olduğu açıklamaları esefle karşılıyor, Türk demokrasisine karşı girişilen hain darbe girişiminin halkımızın kahraman direnişi ile engellendiği bir ortamda yapılan bu talihsiz açıklamayı Marmara Üniversitesi olarak kınıyoruz.

Prof. Dr. Nurşen Mazıcı’nın, akademik sorumluluktan uzak açıklamalarına karşı gereken yasal ve idari takibat en kısa zamanda başlatılacaktır.

Kamuoyunun dikkatine saygıyla arz ederiz.”

Marmara Üniversitesi’nden yapılan açıklama için tıklayınız

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ:

Nurşen-Mazıcı,-şehit-demediği-için-Habertürk-canlı-yayınından-kovuldu-İZLE

KAYNAK: HABERPOP.COM

 

Yorumunuzu yazın