Püf Noktaları: Evde, İşte, Mutfakta Gereken Pratik Bilgiler

puf-noktalari-puf-noktasi-en-kolay-evde-iste-ofiste-mutfakta-elbise-ayakkabi-yemek-icmek-nasil-yapilir-en-basit-pratik-bilgi-haberpop
Püf Noktaları: Evde, İşte, Mutfakta Gereken Pratik Bilgiler

Bu listemizde sizlere hayatınız her anında lazım olacak ve sizi büyük dertlerden, sıkıntılardan kurtaracak birbirinde kolay püf noktası ve pratik bilgiler bulacaksınız.


ÇORAPLARINIZIN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN

coraplarin-uzun-omurlu-olmasi-icin-puf-noktasi-yirtilmamasi-icin-eskimemesi-icin-pratik-bilgiler-haberpop

Çorabınızı suyun altında biraz bekletin. Ardından hafifçe sıkın ve plastik bir poşet içine koyarak buzluğa atın. Bir gece boyunca buzlukta bekletin. Sonra çıkartın ve çözünmesini bekleyin. Böylelikle çorabınızın ömrünü uzatmış olursunuz.


PİZZANIZIN KURUMAMASI İÇİN PÜF NOKTASI

pizzanin-kurumamasi-icin-puf-noktasi-pizzanin-uzun-omurlu-olmasi-icin-ne-yapilmali-pratik-bilgiler-haberpop-pizzayi-taze-tutmak-icin-saklamak-icin

Mikrodalga firma koyduğunuz pizzanın dişleri kıracak kadar sert olmaması için pizzanın yanma bir bardak su koymanız yeterli. Böyle® pizzanızın kurumasını engellemiş olursunuz.


AYAKKABILARI TEMİZ TUTMAK İÇİN PÜF NOKTASI

ayakkabilari-temiz-tutmak-icin-puf-noktasi-noktalari-ayakkabilarin-eskimemesi-icin-nasil-temizlenir-silinir-pratik-bilgi

Ayakkabıların kirlenmiş kauçuk tabanlarını temizlemek için aseton kullanın. Daha temiz bir görüntüye ulaşacaksınız.


YAĞ LEKELERİNDEN KURTULMAK İÇİN PÜF NOKTA

yag lekesi nasil cikar-yag lekeleri nasil cikarilir-yagli elbise nasil temizlenir-puf noktasi noktalari-pratik bilgi

Yağ lekelerinin üzerine mısır unu koyarak 10 dakika bekletin, sonrasında bu bölgeyi elektrikli süpürge ile çekin.


BARDAK İZİNİ ÇIKARMANIN PÜF NOKTASI

bardak lekeleri nasil cikar-bardak alti lekesi nasil cikarilir-nasil temizlenir-puf noktasi-pratik bilgi-haberpop

Kağıt havluya 1-2 kaşık mayonez sürün, izin üstünden geçin. 15 dakika kadar bekleyin, izin tamamen kaybolduğunu göreceksiniz. Eğer geçmediğini görürseniz aynısını tekrar deneyin.


BURUN TIKANIKLIĞI NASIL AÇILIR?

burun tikanikligi nasil acilir-burun tikanikligina ne iyi gelir-nasil temizlenir-neyle-tikali burun nasil acilir-puf noktasi-pratik bilgi

Bir bardağa su ve tuz koyun. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekin, bırakın. Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacaktır. Bu işlem sonunda burnunuz açılacaktır.


TAZE PORTAKAL SUYU NASIL ARTTIRILIR?

portakal suyunu arttirmanin yolu-taze portakal suyu nasil arttirilir-puf noktasi

Portakalları sıkmadan önce soğuk suda bekletirseniz elde edilecek portakal suyu miktarını yarı yarıya artırırsınız


KEKİN TAZE KALMASI İÇİN PÜF NOKTASI

kekin taze kalmasi icin-kek nasil taze tutulur-keklerin taze kalmasi icin ne yapilmali-puf noktasi-pratik bilgiler-yumusak

Yaptığınız keki taze tutmak için bir parça ekmeği kekle aynı kutuya koyun, Böylece kekinizin ömrü daha uzun olur.


AHŞAP MOBİLYALARDAKİ ÇİZİKLER İÇİN

mobilya cizikleri nasil temizlenir-masa sandalye cizikleri nasil giderilir-haberpop-puf noktasi-pratik bilgi

Ahşap mobilyalarınızdaki ufak çizikleri cevizle ovalayarak onarabilirsiniz. Böylece mobilyanızdaki çizikler yerini doldurmuş olacaktır.


BOYA BADANA KOKUSUNDAN KURTULMAK İÇİN PÜF NOKTASI

boya badana kokusu nasil cikar-odalardaki duvardaki yagli boya kokusu nasil gider-gitmesi icin puf noktasi-ne yapilir-haberpop

İki büyük baş soğanı ikiye keserek bölün ve bir kap suyun içerisine atın. Hazırladığınız soğanlı bu kabı boya, badana kokan odada kokuyu tamamen alana kadar bekletin. Şayet boya kokusu hala gitmediyse bu işlemin aynısını 4 soğan ile tekrar edin.


SIKIŞAN FERMUARI AÇMAK İÇİN PÜF NOKTASI

sikisan fermuar nasil acilir-bozuk fermuari acma yontemi puf noktasi-sikisan fermuari nasil acarim-pratik bilgi

1- Sıkışan fermuar dişlerinin üzerini kurşun ‘ -kalemle karalayın. Kurşun kalem ile yaptığınız bu müdahaleden sonra sıkışan fermuarınızın açıldığını göreceksiniz. 2- Bozuk fermuarı oje veya mumlu boya sürerek tamir edebilirsiniz. 3-Sıkışan kısımlara bir parça kuru sabun sürerseniz bu kısımları kayganlaştırmış olursunuz. Kayganlaşan kısımlarda fermuarın daha kolay açılmasını sağlayacaktır.


YAĞLI VEYA PİS ŞİŞELERİN İÇİNİ TEMİZLEMEK İÇİN

YAĞLI VEYA PİS ŞİŞELERİN İÇİNİ TEMİZLEMEK İÇİN

Şişeyi önceden deterjanla yıkayın. Ardından, duruladığınız şişenin içine sodalı su koyarak beş dakika kadar şişeyi çalkalayın Beş dakika sonra, sodalı suyu boşaltmadan, içine, kahve telvesi ilave ederek şişeyi 2-3 dakika daha sallayın. Bu şekilde sallanan şişe, kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.


ÇİZİLEN, EZİLEN, ESKİMİŞ AHŞAP MOBİLYALAR NASIL TAMİR EDİLİR DÜZELİR?

ESKİMEYE YÜZ TUTMUŞ AHŞAP MOBİLYALARINIZ İÇİN

Sandalye, masa veya sehpa çekerken ezilen ahşap yüzeyi eski haline döndürmek için, üzerine ıslak bir kağıt havlu koyarak ezik bölgeyi ütüleyin. Ezilen yer sıcak buharın etkisiyle eski görünümüne kavuşacaktır.


DUVARA ÇİVİ ÇAKARKEN BOYANIN KALKMAMASI İÇİN

duvara civi cakarken boya nasil dokulmez-puf noktasi-civi cakarken sivanin boyanin kalkmamasi icin nasil cakilir-teknigi-yontemi

1-Duvarınıza çivi çakacağınız zamane işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi bu yöntemle çakarsanız duvarın alçısını çatlatmamış olursunuz.

2- Diğer bir yöntem de duvara çakacağımız çiviyi önce bir tarağın dişleri arasına yerleştirip daha sonra duvarın yüzeyine koyup öyle çakmak. Bu teknikle hem de duvara çivi çakarken çekici elimize vurmamış oluruz.


BAYAT EKMEK NASIL TAZE OLUR, NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

BAYAT EKMEK NASIL TAZE OLUR, NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Püf Noktası: Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin, nemlenen ekmekleri folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Ekmekleriniz taptaze olacaktır.


YEMEKLERİNİZİN FAZLA TUZLU OLMAMASI İÇİN

yemeklerin tuzlu olmamasi icin ne yapilir-yemegin tuzlu olmamasi icin nasil yapilmali-puf noktasi-teknigi-yontem-tuzlu yemek nasil azaltilir

Püf Noktası: Yemeğin tuzunu kaçırdıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın. Kabukların fazla tuzu çektiğini göreceksiniz.


KAZAKLARIN YENİ GÖRÜNMESİ İÇİN NE YAPILIR?

sarkmis-kazaklar-nasil-duzeltilir-buzulmus-sarkmis-kazak-nasil-eski-yeni-haline-gelir-getirilir-cekmis-kazak-ceken-kazak-dondurucuda-buzdolabinda-yeni-olur-teknik-yontem

Sarkmış ya da sarkma ihtimali olan kazağınızı bir poşete koyun ve dondurucuya atın. Bir gece beklettikten sonra dolaptan çıkarın. Oda sıcaklığında bekletin, çözündüğü zaman, yeniden kullanabilirsiniz.


ELBİSEDEKİ ELEKTRİKLENMEYİ ÖNLEMEK İÇİN

vucuttaki elektirik nasil atilir nasil gider-elbisedeki elektriklenme nasil gider puf noktasi-yontemi teknigi-elleyince neden elektrik carpar

Püf Noktası: Elbisenizin görünmeyen bir kısmına iğne takın. Böylece kıyafetlerinizdeki elektriklenmeyi önleyebilirsiniz.


ÜTÜ YAPMANIN KOLAY YOLU PÜF NOKTASI

kolay utu yapmanin puf noktasi-yontemi-teknigi-utu nasil yapilir-kolay pratik en basit utu yapmak-haberpop

Ütü Yapmanın Püf Noktaları: Ütü masası örtüsünün altına koyacağınız alüminyum folyo sayesinde buruşuklukların üzerinden daha kolay geçebilirsiniz. Folyo ısıyı geriye, çamaşırlarınıza doğru yansıtır ve ütü yapmanızı kolaylaştırır.


Evin, Odaların Güzel Kokması İçin Püf Noktası

kotu kokan ev nasil temizlenir-evin odanin guzel iyi kokmasi icin puf noktasi teknigi yontemi

Evlerin güzel kokması için püf noktası: 1- Bir kap suya bir avuç karanfil tanesi veya tarçın çubukları atın ve ocakta yarım saat ağır ağır kaynatın.

2- Ya da bir fırın kağıdının üstüne1-2 çay kaşığı toz baharat koyup fırının kapağını açık bırakarak, 30 dk boyunca 110 derecede ısıtın. Her iki yöntemle de eviniz mis gibi kokacaktır.


Bakır Kapları Parlatmanın Püf Noktası, Nasıl Temizlenir?

bakirlari temizlemenin yolu-bakir kaplar nasil temizlenir-yontemleri-teknikleri-yollari-taslar tencereler

Bakırları Temizlemenin Püf Noktası: Bakır kap kacakları parlatmak için ketçap kullanabilirsiniz. Bakır yüzeyi ince bir ketçap tabakasıyla kaplayın. Duruma göre 5 ila 30 dakika bekletin. Ketçaptaki asit pasla reaksiyona girerek pası yok eder. Ardından kabı yıkayıp kurulayabilirsiniz.


Şişelerdeki Turşu, Sirke, Salça, Reçel Kokuları Nasıl Çıkar Püf Noktası

kokan kavanozlar nasil temizlenir-pis kokan tursu sisesi kavanozu recel-salca-baharat kavanozu nasil temizlenir-puf noktasi-yontem teknikleri

Turşu, salça, reçel, konserve kavanozlarını tekrar kullanmadan önce kavanoza 1 lt su ile 1 çay kaşığı kuru hardal koyup, bir gece dinlendirin. Turşu veya diğer tüm kokuların gittiğini temizlendiğini kokusunun gittiğini göreceksiniz.


Döküm Tencereler Tavalar Nasıl Temizlenir? Nasıl Yıkanır?

dokum tava tencere nasil temizlenir-dokme tencere tava temizlemenin puf noktasi-yontemi teknigi

Döküm Tencere Tava Temizlemenin Püf noktası: Dökme demir ızgara tavalarını ve wokları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kağıt havlu kullanarak bitkisel yağla yağlayın. Yağ, tavayı paslanmaktan korur ve tekrar kullanıma hazır hale getirir.


Kedi Tüyleri Nasıl Temizlenir? Kedi Tüyü Temizlemenin Püf Noktası

kedi tuyu nasil temizlenir-kedi tuylerini temizlemenin puf noktasi-teknigi-yontemleri-kolay yolu-kedinin tuyleri

Kedi tüyü temizlemenin teknikleri: Döşemelerden kedi tüylerini kolayca çıkarmak için lastik bulaşık eldiveni giyip, eldiveni ıslatın. Elinizi döşemeye sürdüğünüz zaman kedi tüyleri eldivene yapışacaktır. Ancak önce küçük bir alanda kumaşı test etmeyi unutmayın.


Aynaları Parlatmanın Püf Noktası, Aynalar Nasıl Temizlenir?

ayna temizlemenin puf noktasi-aynalar nasil silinir nasil temizlenir-aynalari silmenin puf noktasi-yontemleri-teknikleri

Aynaları pırıl pırıl yapmak için bir bardak ölçüsünde koyu çay demleyin ve soğuttuktan sonra aynayı temizlemek için kullanın. Yumuşak bir bezi çayla ıslatıp aynayı silin. Sonra yumuşak ve kuru bir bezle kurulayın.


Halıdaki Lekeleri Yok Etmenin Püf Noktası: Halı Nasıl Temizlenir?

hali nasil temizlenir-hali temizlemenin yollari-yontemleri-teknikleri-hali temizlemenin puf noktasi-kolay yolu lekesi nasil cikar

Halıdaki izlerin üstüne madeni para sürterek kabartabilirsiniz. Kabarmazsa 5 cm uzaklıktan buharlı ütü tutun. İzlerin olduğu yerler nemlendikten sonra tekrar para sürerek kabartmayı deneyin.


halıdan leke çıkarmanın püf noktası- lekesi nasıl çıkar temizlenir

Mutfak İçin Püf Noktalarına Buraya Tıklayarak Görebilirsiniz

Kaynak: www.haberpop.com