Oğlunun Gözlerini Japon Yapıştırıcısı ile Yapıştırdı

İngiltere’de yaşanan olayda Kevin Day isimli baba, oğlunun gözlerine süper güçlü yapıştırıcı damlattı ve çocuğun gözlerinin yapışmasına neden oldu.

Ülkemizde genellikle Japon yapıştırıcısı olarak adlandırılan maddenin çocuğun gözlerini yapıştırdığını fark eden aile hemen acil yardım hattını aradı. Helikopterle hastaneye kaldırılan çocuğun gözleri 4 gün boyunca kapalı kaldı.

Kevin Day’in oğlu Rupert’a bir doktor göz kaşıntısı için damla yazmıştı. Çocuk damlayı birkaç gün sorunsuz şekilde kullandı. Tedavinin üçüncü gününde baba Kevin her zamanki gibi çocuğun damlasını uygulamak istedi.

Göz Damlası Diye Yapıştırıcı Döktü!

Raftan bir tüp aldı ve oğlunun gözüne tüpün içindeki maddeden birkaç damla damlattı.

Fakat sonrasında oğlunun gözüne damlattığı maddenin göz damlası değil, süper yapıştırıcı (japon yapıştırıcı) olduğunu fark etti.

Bunun ardından çocuk derhal hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ancak gözlerini 4 gün boyunca açamadı.

Neyse ki Gözleri Açıldı

Teesside Live sitesinin haberine göre neyse ki çocuğun görme duyusu herhangi bir zarar görmedi ve gözleri tamamen iyileşti.

Şubat ayında gerçekleşen olayın ardından hastaneye kaldırılan ve sonrasında tamamen iyileşen çocuk ve ailesi bu yaşadıklarını Helicopter ER adlı TV programında anlatmayı planlıyor.

Babası tarafından gözleri Japon ile yapıştırılan çocuk daha sonra tamamen iyileşti

Olayla ilgili olarak baba şöyle konuştu:

“Oğlumun gözü kaşındığı için doktor bize göz damlası yazdı.

O gün damlayı her zamanki gibi uyguladım fakat daha sonra damla yerine oğlumun gözüne süper yapıştırıcı koyduğumu fark ettim.

Acil yardım hattını aradım. Bize oğlumun gözlerini yıkamamızı ve bir ambulansın yolda olduğunu söylediler. Hava ambulansını beklemiyordum.”

İlk Müdahale Helikopterle Oldu

Yorkshire Hava Ambulansı, hava üssünün yakınlığı nedeniyle Topcliffe hava aracını gönderdi ve olay yerine ilk ulaşan bu helikopter oldu.

Sağlık görevlileri, kara ambulansı gelene kadar Rupert’ın gözünü yıkadı ve ağrı kesici uyguladı ve daha fazla tedavi için onu Harrogate Hastanesine götürdü.

Baba Kevin, “Oğlumu kör ettiğimden ve onun hayatını mahvettiğimden çok korktum” dedi.

Rupert hastanede birkaç saat geçirdikten sonra taburcu edildi ancak dört gün boyunca gözünü açamadı. Neyse ki dikkatsiz babanın hatası, telafisi imkansız bir sonuç ortaya çıkarmadı ve çocuk tamamen iyileşti.