KFC Gizli Çıtır Tavuk Tarifi

KFC'nin-gizli-kızarmış-tavuk-tarifi-bulundu-mu-işte-tarif-bulundu

KFC’nin (Kentucky Fried Chicken) kendine has tavuklarının tarifi yıllardır sır gibi saklanıyor. On bir adet bitki ve baharattan oluştuğu söylenen bu tarifin şimdi ele geçirildiği iddia ediliyor. On bir baharat efsanesiyle hayat bulan KFC markası 1930’lardan bu yana sır gibi sakladığı özel tarifiyle tavuklarını hazırlıyor ve şimdi bu sır açığa çıkmış olabilir.

KFC’NİN SIR TARİFİ BULUNDU MU?

İddianın sahibi ünlü Albay Sanders’ın yeğeni Joe Ledington. Markanın logosunda bulunan ve kurucusu olan Albay Sanders’ın öz yeğeni olan Joe Ledington ortaya attığı iddia üzerine bir Chicago Tribune muhabiri tarafından ziyaret edildi. İddiasına göre Joe Ledington aileye ait bir anı defterini incelerken üzerinde 11 baharatın yazılı olduğu bir not buldu. Üstelik el yazısıyla yazılmış olan notta eklenecek olan baharatların miktarları da yazılıydı.

KFC'nin-gizli-kızarmış-tavuk-tarifi-bulundu-mu-işte-o-tarif

Anı defteri, Albayın ikinci eşi olan ve KFC’nin başarısında önemli rolü bulunan Claudia Sanders’a ait. Ledington bu listenin KFC’nin sıkı şekilde korunan sır tarifi olduğu konusunda %100 emin olduğu yönünde bir açıklama yapmak konusunda istekli değil. Ne de olsa yıllardır korunan bir sırrı açıklamanın başına büyük sorunlar açacağı muhakkak. KFC ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yıllardır pek çok insanın gizli tarifi keşfettiğini veya çözdüğünü açıkladığını fakat açıklanan tariflerin hiçbirinin doğru tarif olmadığını belirtti.

KFC ÇITIR TAVUK TARİFİ VİDEOSU:

İŞTE KENTUCKY FRIED CHICKEN’A AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN SIR TARİF

Yazılar ve kağıt şüphe çekici şekilde yeni görünse de tarifi deneyip kararı vermek size kalmış. Kim bilir belki de ortaya orijinal KFC tavuğunu da aşan bir lezzet çıkar. Bu arada, Albayın yeğeni Ledington’ın işin sırrı olarak beyaz biberi işaret ettiğini söylemekte fayda var. İşte o bahsi geçen 11 baharat:

  1. 2/3 çay kaşığı tuz
  2. 1/2 çay kaşığı dağ kekiği
  3. 1/2 çay kaşığı fesleğen
  4. 1/3 çay kaşığı mercanköşk
  5. 1 çay kaşığı kereviz tuzu
  6. 1 çay kaşığı karabiber
  7. 1 çay kaşığı kuru hardal
  8. 4 çay kaşığı paprika
  9. 2 çay kaşığı sarımsak tuzu
  10. 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  11. 3 çay kaşığı beyaz biber

KFC'nin-gizli-kızarmış-tavuk-tarifi-bulundu-mu-işte-tarif

Tarifin doğru mu yanlış mı olduğu bilinmez ama bu tartışmanın ortalığı karıştıracağı çok net. Alın tarifi evinizde yapı bakalım bir şeye benzeyecek mi görelim.

Yorumunuzu yazın