Evliliğinizin Boşanmaya Doğru Gittiğini Gösteren 12 İşaret

Sad wife looking at her ring after fight with husband

Kimse bir evliliğe boşanacağını düşünerek girmez ama yine de çok sayıda evlilik boşanma ile sonuçlanır. Boşanma, hayatın gerçeklerinden biridir. Bazen iki insan birbirlerine ilk zamanlarda duydukları sevgiyi kaybeder ve sonrasında ayrılırlar. Bununla birlikte, kötüye giden bir evliliği kurtarmayı denemeden her şeyden vazgeçmek hata olur. Evliliğinizi kurtarmak için atılabilecek adımlar vardır ve ilk adım, sorunu fark etmektir. Evliliğinizin düşündüğünüz gibi gitmediğini hissediyorsanız aşağıda sıraladığımız maddeleri gözden geçirin.

İşte evliliğinizin boşanmaya doğru gittiğini gösteren on iki işaret:

1. Eşinizle birlikteyken mutlu hissetmiyorsanız

Sağlıklı bir ilişki içindeyken çoğu zaman mutlu hissedersiniz. Tabii ki her çift ara sıra anlaşmazlık yaşar, ancak birlikte olduğunuz çoğu zaman kavga ediyorsanız, ortada bir sorun var demektir. Partnerinizin sizin cesaretinizi kırdığını, size karşı eleştirel olduğunu, son derece güvenilmez olduğunu ve benzerlerini düşünüyorsanız, bu işlerin yolunda gitmiyor olabileceğinin bir işaretidir.

2. Eşiniz Sizinle İletişim Kurmuyorsa

Depositphotos

Sağlıklı ve sevgi dolu bir ilişki için birbirinizle doğru şekilde iletişim kurmanız gerekir. Siz ve eşiniz bazı konularda anlaşamasanız bile, karşınızdakinin nasıl hissettiğini anlamanız ve birbirinize acı çektirmemeniz ve kırılmamanız çok önemlidir.

3. Eşiniz Size Karşı Saygısızsa

Her ilişkinin en önemli temeli karşılıklı saygıdır. Alay, duyarsızlık ve empati eksikliği, küskünlüğe, öfkeye ve bazı durumlarda korkuya yol açabilir.

4. Eşinizden Uzak Kalmak İçin Nedenler Arıyorsanız

Depositphotos

Hiç eşinizin yanında olmaktansa başka bir yerlerde olmayı tercih ettiğinizi hissettiniz mi? Ya da işten eve döndüğünüzde, eşinizle yüzleşmeden önce sadece arabanızın içinde oturup sakinleşmek istediğiniz oluyor mu? Bu, ilişkinizdeki dinamiğin değiştiğinin bir işareti olabilir.

5. İçgüdüleriniz Size Ayrılmanızı Söylüyorsa

Depositphotos

Partnerinizle birlikteyken sürekli gergin ve üzgün hissediyorsanız ve içgüdüleriniz uzaklaşmanızı söylüyorsa bu sizin için bir işaret olabilir. İçgüdülerinize güvenmeniz ve kararınızın artılarını ve eksilerini anlamanıza yardımcı olması için bir terapistle konuşmanız çok önemlidir.

6. Partnerinizle Her Etkileşim Bir Angarya Gibi Hissettiriyorsa

Depositphotos

Eşinizle olan her etkileşimin acı verici olduğunu düşünüyorsanız ve konuşmalarınız bir fikir alışverişinden çok bir angarya gibi hissettiriyorsa bu durum, bir şeylerin iyi gitmediğini gösteriyor olabilir. Birbirinizle yaptığınız her konuşma dramatik ve karmaşık gelmeye başladıysa, bu iyiye işaret değildir.

7. Aranızda Fiziksel Yakınlaşma Yoksa

Depositphotos

Zor zamanlarda, fiziksel yakınlık çoğu kez evli çiftleri bir arada tutan unsur olabilir. Burada sadece sonu yatak odasında biten yakınlaşmadan bahsetmiyoruz. Eşinizle hala el ele tutuşuyor musunuz? Eşinizle kucaklaşmaktan ve birbirinize sokulmaktan hala zevk alıyor musunuz? Bunlar kendinize sormanız gereken sorular. Eşinizin sizinle yakınlaşmak istemediğini veya sürekli bahaneler uydurduğunu düşünüyorsanız veya siz, eşinizin yakınlaşma isteği karşısında kaçma ihtiyacı hissediyorsanız durup bir değerlendirme yapmanız gerek.

9. Yakınlarınız İlişkinizde Sorun Olduğunu Söylüyorsa

Depositphotos

Bazen yakınlarınız gerçekten sizin için en iyisinin ne olduğunu bilir. Anne babanız ve arkadaşlarınız sağlıklı bir ilişkiye son vermenizi istemezler. Eğer sevdiklerinizin partnerinizden hoşlanmadığını düşünüyorsanız bunu dikkate almalısınız.

10. Geleceği Düşündüğünüzde Partnerinizi İçinde Görmüyorsanız

Depositphotos

Eşinizle bir gelecek hayal edebiliyor musunuz? Çocuğunuz yoksa ve ileride olmasını istiyorsanız, eşinizi çocuğun babası/annesi olarak görüyor musunuz? Önünüzdeki beş yıl içinde kendinizi partnerinizin yanında göremiyorsanız, bu iyiye işaret değil.

11. Para Konusunda Büyük Anlaşmazlıklarınız Varsa

Çiftlerin ayrılmasının en büyük nedenlerinden biri maddi sorunlardır. Siz ve eşiniz farklı harcama kapasitelerine sahip olabilirsiniz ve bu normaldir. Ancak kendinizi en temel harcamalar üzerinde tartışırken bulursanız, bu önemli bir sorun olabilir.

12. Hayattaki Öncelikleriniz Değiştiyse

Depositphotos

İyi bir ilişkide çoğu çift, birbiriyle aynı temel hususlara değer verir. Ancak zamanla insanlar değişir ve önceden değer verdikleri şeyleri artık umursamayabilirler. Eşlerden biri yeni bir yaşam tarzı benimseyebilir veya başka bir ülkede iş fırsatı bulabilir, diğeri ise kariyerine odaklanmak isteyebilir. Bunlar olan şeylerdir ve bazen önce kendinize odaklanmanız gerekir.

13. Rahatlamak için Kötü Alışkanlıklara Başvuruyorsanız

Depositphotos

Partnerinizle geçireceğiniz zamana tahammül etmek için gerçekten bir sigaraya veya birkaç şişe biraya ihtiyaç duymamalısınız. Kötü alışkanlıklar edindiğinizi görüyorsanız (ve bunlara daha önce başvurmamışsanız) bunun sağlıksız bir kaçış şekli olduğunu bilmelisiniz. Partnerinize kötü alışkanlıklara başvurmadan tahammül edemiyorsanız, onunla bir zamanlar aranızda olan bağlantıyı kaybetmiş olabilirsiniz.

Partnerinizleyken artık rahat olmadığınızı hissediyorsanız veya birbirinizle olan etkileşimlerinizin değiştiğini düşünüyorsanız, bu durum size bir şeyler anlatıyor olabilir.

Boşanmak hiçbir zaman kolay değildir ve son çareniz olmalıdır ancak bazen kendinize öncelik vermeyi hatırlamanız gerekir. Yine de, en azından bir zamanlar bile olsa, sevmiş olduğunuz kişi ile ilişkinize nokta koymadan önce belki de en doğru seçim, birlikte bir evlilik terapisi uzmanıyla konuşmayı denemektir.