Home Haber Çatalca Belediyesi Numarataj Oyunu!

Çatalca Belediyesi Numarataj Oyunu!

çatalca belediyesi numataraj-kapı numarası
çatalca belediyesi numataraj-kapı numarası

Çatalca belediyesi ilk önce baraka ve kulübe harici kapı numarası olmayan tüm yapılara numarataj vereceğini söyledi. Bunu duyan herkes gerekli belgeleri tamamlayıp sabahın köründe belediye önünde sıraya girdi… Üstelik başvuru süresinin dahi olmadığını açıkaldı oradaki görevliler. Hatta başka ne zaman son derse o zaman biter şeklinde ayakları yere sağlam basmayan bir ifadeyle. Neyse her gün yüzlerce insan akın akın gelip evraklarını teslim edip numara alma umuduyla evlerine gitti. Herkesin aklında mart ayındaki yerel seçimlere oy kazanmak için belediyenin bir ayak oyunuydu bu aslında veya göz yumması, jestiydi her ne derseniz artık.

Asıl jesti! 4 ay sonra belediye vatandaşa yapmıştı aslında avucunu yalarsınız diyerek 😀 4 ay sonra aradım belediyeyi bir hanımefendi çıktı ne oldu dedim bizim numarataj işi. Önce sizin bölgenize daha gelmedik dedi 🙂 sonra aramızda şu konuçma geçti:

  • Çatalca Belediyesi Yetkilisi: Ne zaman yapmıştınız evinizi?
  • Vatandaş: 2021sonu galiba
  • Çatalca Belediyesi Yetkilisi: Belediyemiz 2021 yılından önceki yapılara veriyor
  • Vatandaş: Biz başvuru yaparken böyle bir ayrımdan bahsetmediniz ama boşuna mı ağzımıza bal çaldınız o kadar koşturduk?
  • Çatalca Belediyesi Yetkilisi: Evet o zaman böyle bir karar almamıştık yeni bir karar aldık.
  • Vatandaş: Anladım. Peki herkesin benim gibi umutla beklememesi için web sitesinizden bir duyuru yapsanız da vatandaşı bilgilendirseniz de boşuna beklemese olmaz mı?
  • Çatalca Belediyesi Yetkilisi: Aklımızda olun düşüneceğiz bunu…

İşte dostlar ülkenin dingonun ahırına geldiğinin bir başka örneği. Bir kanun yok kural yok verdikleri sözde durmak yok. Dün öyleydi bugün böyle. Dün canım öyle istiyordu bugün böyle… VErdikleri vaatlerden vazgeçtiklerini vatandaşa duyurmaya bile gerek duymayan bir belediyecilik… Eee boşuna demiyorlar BUNLARA OY MOY YOK KARDEŞİM! diye… Oy verince böyle tepemize çıkıyorlar biz de gider aslanlar gibi CHP‘ye veririz onlar da yapmazsa İYİ PARTİ’ye veririz parti mi yok… Hiç kusura bakmasınlar ne yaparlarsa yapsınlar oyum akp’ye devri çoktan bitti… 20 yıldır a. s. zaten…