Burun Estetiği Fiyatları (2024)

burun estetiği devlet hastanesi
burun estetiği fiyatı

Burun estetiği, burnun yeniden şekillendirildiği bir operasyon olarak tanımlanabilir. Genellikle tümsek ve çengel burun gibi yapısal bozuklukların düzeltilmesi, burnun boyutunda ve şeklinde küçük değişiklikler yapılarak görünümün iyileştirilmesi veya septum deviasyonuna bağlı nefes alma güçlüğü gibi fonksiyonel bir sorunun düzeltilmesi için uygulanabilir. Burun estetiği ameliyatı, dünya çapında en popüler estetik tedavi ve ameliyatlardan birisi konumunda özellikle son yıllarda oldukça tercih ediliyor. Pek çok kişi estetik olarak güzel görünmek ya da nefes alma sorunları nedeniyle burun estetiği ameliyatı arayışında.

En İyi Burun Estetiği Doktorları

Burun estetiği ameliyatı için en iyi doktorları araştırdığımda, İstanbul’da bulunan Prof. Dr. Nazım Çerkeş, Op. Dr. Emre İLHAN, Op. Dr. Güncel Öztürk, Op. Dr. Osman Oymak, Doç. Dr. Zühtü Demir, Op. Dr. Defne Erkara, Op. Dr. Orhan Murat Özdemir ve Doç. Dr. Burhan Özalp gibi isimler öne çıkıyor.

burun estetiği fiyatı
burun estetiği

Burun Estetiği Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği ameliyatı öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Ameliyat öncesi dönemde ağrı kesici ve aspirin türü ilaçlardan en az 1 hafta uzak durmak, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu varsa ameliyatı ertelemek, E vitamini gibi ilaç olmayan ancak destekleyici tedavi olarak kullanılan bazı ilaç grupları veya takviyeleri de kullanmamak gerekiyor. Ameliyat sonrası dönemde ise hastaların başlarını mümkün olduğunca yüksek konumda tutmaları, yan yatmamaları, sırt üstü yatmalarına gayret etmeleri, yüzlerini antibakteriyel bir sabunla güzelce temizlemeleri, oje ve tırnak cilalarını çıkarmaları, iyi ve rahat bir uyku uyumaya çalışmaları, gece yarısından sonra yemek yememeleri, ameliyat sonrasında giymeleri için yanlarına önden düğmeli ya da fermuarlı kıyafetler almaları gerekiyor.

Burun Estetiği Fiyatları (2024)

Ancak ortalama olarak 30.000 TL ile 40.000 TL arasında ücret çıkmaktadır. İstanbul burun estetiği ücretleri hastanın isteklerine bağlı olarak ve burnun ihtiyaçlarına yönelik olarak belirlenebilir. Ancak ortalama olarak 30.000 TL ile 40.000 TL arasında ücret çıkmaktadır.

Burun estetiği fiyatı, ameliyatın türüne, hastaneye, doktora, kullanılan malzemelere ve tekniklere göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, burun estetiği fiyatları 2023 yılında 5.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Ancak bu fiyatlar ortalama fiyatlardır ve kesin fiyatı doktorunuz size söyleyebilir. Burun estetiği fiyatını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Ameliyatın türü: Burun estetiği, kapalı, açık, lazer, tamponsuz, iğneli, piezo, endoskopik gibi farklı tekniklerle yapılabilir. Her teknik, farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir ve fiyatı da etkiler. Örneğin, lazer burun estetiği, klasik burun estetiğine göre daha pahalı olabilir.
  • Hastane: Burun estetiği, özel veya devlet hastanelerinde yapılabilir. Özel hastaneler, daha konforlu ve kaliteli hizmet sundukları için daha yüksek fiyatlar talep edebilirler. Devlet hastanelerinde ise fiyatlar daha uygun olabilir, ancak burada da hastanenin bulunduğu yere, hizmetlerine ve kalitesine göre fiyatlar değişebilir.
  • Doktor: Burun estetiği, uzman bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Doktorun deneyimi, başarısı, ünü ve talebi, fiyatı belirleyen önemli faktörlerdir. Alanında uzman ve tanınmış bir doktor, daha yüksek fiyatlar isteyebilir.
  • Kullanılan malzemeler ve teknoloji: Burun estetiği, farklı malzeme ve teknolojiler kullanılarak yapılabilir. Örneğin, burun ucu kaldırma için iğne veya silikon kullanılabilir. Burun kemiği düzeltme için piezo veya lazer kullanılabilir. Kullanılan malzeme ve teknolojinin kalitesi ve maliyeti, fiyatı etkiler.
Comparison of female nose before and after cosmetic surgery
burun estetiği

Burun Estetiği Nerede Yapılır

Burun estetiği ameliyatı için en iyi seçeneklerden birisi İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’da bulunan sağlık kuruluşları son teknoloji, kaliteli ve fiyatları açısından oldukça uygun sağlık hizmetleri ile dünya standartlarında hastane, klinik ve cerrahlar etkili oluyor ⁶. Burun estetiği ameliyatı için uygun hastane koşullarında gerçekleştirilmesi gerekiyor. Burun estetiği sadece botoks işlemlerle yapılacaksa temelde hastane koşullarına ihtiyaç yoktur. Ancak burun estetiği ameliyatları için mutlaka hastane ortamına ihtiyaç duyuluyor.