Birbirinden tuhaf ve korkunç 10 anormal hayvan

 1.  Pinokyo kurbağası (Litoria cf. pronimia)

Pinokyo kurbağası, adını tahmin edebileceğiniz gibi ilginç burnundan almış. Erkek kurbağalar burunlarında bulunan bu tuhaf uzantıyı istedikleri zaman şişirip dikleştirebiliyor.

 2.  Suratsız balık (Typhlonus nasus)

Derin denizlere yapılan ilk dalışlarda keşfedilmiş olan bu ilginç balık asık suratlı oluşu nedeniyle değil, yukarıdan bakıldığında ağzı ve gözleri görülmediği için suratsız balık adını almış. Gerçi pek neşeli bir balığa da benzemiyor..

 3.  Hint gayvalı (Gavialis gangeticus)

Çenesi Photoshop’la uzatılmış gibi görünen bu tuhaf suratlı, uzun burunlu hayvan Hindistan’da yaşıyor. Önceleri Pakistan ve Myanmar’da da görülebilen bu timsahın nesli aşırı avlanma ve yaşama alanlarının yok edilmesi nedeniyle tehlike altında.

 4.  Köpek dişli kurbağa (Limnonectes ingeri)

Kurbağalar genellikle sinek-böcek peşinde koşan kendi halinde yaratıklardır. Ama söz konusu olan bu hayvan olduğunda işler değişiyor. Bu kurbağa sinekle, böcekle ilgilenmiyor, kuş avlıyor. Evet. Kuş avlıyor. Ama güvercinleriniz ve muhabbet kuşlarınız için yok yere endişelenmeyin, çünkü bu dişli kurbağanın anavatanı Tayland.

 5.  Uzun boynuzlu ağ dokuyucu örümceği (Macracantha arcuata)

Tuhaf boynuzlarıyla örümcekten çok bir uzaylıyı, en azından bir uzaylının kafasını, andıran uzun boynuzlu ağ dokuyucu örümceğinin boynuzlarını potansiyel saldırganları caydırmak için kullandığı düşünülüyor. Boynuzların uzunluğu farklılık göstermekle birlikte, zaman zaman 45 mm’yi bulabiliyor.

 6.  Cam kurbağa (Centrolenidae)

Ekvador’da yaşayan cam kurbağanın cildi o kadar saydam ki dışarıdan baktığınızda kalbinin atışını izleyebiliyorsunuz. Bilim insanları ne yazık ki ormanların yok edilmesi nedeniyle cam kurbağa neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan korkuyor.

 7.  Pelikan yılan balığı (Eurypharynx pelecanoides)

İnsanın derin denizlere dalma isteğini bir anda yok eden bu hayvan, devasa ağzı ile avını yakalayıp midesine indiriyor. Şemsiye ağız olarak da adlandırılan bu balığın kuyruğunun ucunda bir de ışıklı organı bulunuyor. Hayvanın bu organı avlarını kendine çekmek için kullandığı düşünülüyor.

 8.  California davarbaş balığı (Semicossyphus pulcher)

Evet, davarbaş, bir balık için tuhaf bir isim ama zaten bu balığın da çok normal olduğu söylenemez. Nadir ve tükenme tehlikesi altındaki bu ilginç yaratık, vampir dişine benzeyen dişleriyle avına yaşama şansı bırakmıyor.

 9.  İki başlı boğa köpekbalığı (Carcharhinus leucas)

Tuhaf bir canlı türü olmaktan çok anomali sergileyen bir canlı olarak nitelendirmenin daha doğru olacağı çift başlı köpekbalığı, balıkçıların ağlarına her geçen gün daha fazla takılıyor.

 10.  Beş bacaklı boğa (Bos taurus)

Boynuna buzağı binmiş gibi görünen bu talihsiz boğa da pek çok tuhaf şey gibi Çin’de ortaya çıkmış. İnsan “ne yapıyorsunuz siz orada” diye sormaktan kendini alamıyor.