Home Manşet 2022’nin en iyi ücretsiz gacha mobil oyunları: Genshin Impact, Pokemon Unite ve...

2022’nin en iyi ücretsiz gacha mobil oyunları: Genshin Impact, Pokemon Unite ve daha fazlası

Mobil gacha oyunlar genellikle gözden kolaylıkla kaçar. Bu yüzden sizin için telefonunuzda tadını çıkarabileceğiniz en eğlenceli gatcha örneklerini bir araya getirdik. İşte 2022’nin en iyi mobil gacha oyunlarından bazıları.

Gacha oyunlarını sevmek kolaydır ve özellikle telefonunuzda oynanabiliyorsa oynaması daha da kolaydır. Böylece başından ayrılamadığınız favori oyununuzu alıp istediğiniz yere götürebilirsiniz.

Hem zamanın geçmesini kolaylaştırırlar hem de size bol eğlence sunarlar – ki eğer bir oyun en iyi mobil gacha listesine girecekse eğlenceli olması en önemli özelliği.

İşte boş zamanınızı eğlenceli hale getirmesi garanti en iyi mobil gatcha oyunlarından bazıları.

Genshin Impact

Yayıncı: COGNOSPHERE PTE. LTD.

Fiyatı: Ücretsiz

Popüler gacha oyunu Genshin Impact‘in keyfini telefonunuzda çıkarın.

Her gün oyuna katılan binlerce yeni oyuncuyla, Genshin Impact’in mobil cihazlarda popüler bir takipçi kitlesine sahip olması sürpriz değil. O kadar başarılı bir oyun ki hem günümüzde hem de gelecekte gacha oyunlarının önünü açacak gibi görünüyor.

Genshin Impact Nasıl Oynanır? Türkçe

İnsanların bu oyuna neden bu kadar bayıldığını anlamak için deneyimlemeniz gerek ama grafiklerin bunda önemli yer ettiği su götürmez bir gerçek. Genshin Impact‘in mobil versiyonu masaüstü versiyon ile tamamen senkronize, yani bir tarafta yaptığınız değişiklikleri diğer tarafta da görebiliyorsunuz. Oynamaya başlar başlamaz, bunun neden bu kadar popüler bir mobil gacha oyunu olduğunu ve neden benzeri görülmemiş bir başarı yakaladığını anlayacaksınız.

Azur Lane

Yayıncı: YOSTAR LIMITED

Fiyatı: Ücretsiz

Eşsiz iç mekan tasarımını fantastik deniz savaşıyla harmanlayan Azur Lane, türünün gerçekten benzersiz bir örneği. Güzel grafikler, sevimli bir hikaye ile bir araya gelmiş ve ortaya sizi saatlerce meşgul edecek bir mobil oyun çıkmış.

Bu mobil gacha oyunun indirme sayısı yalnızca beş milyon kadar ama yine de çok eğlenceli bir oyun olduğu inkar edilemez. Ayrıca oyunda sürekli güncellemeler yapılıyor. Anime ve gacha seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken benzersiz bir tarza sahip.

Hatsune Miku Colorful Stage

Yayıncı: SEGA

Fiyatı: Ücretsiz

Gatcha oyunlar tipik olarak savaş, dövüş ve sevimli karakterler yaratmakla ilgilidir. Aslında bu temelde eğlenceli olsa da zaman zaman savaşmaktan fazlasını arıyor olabilirsiniz. Eğer canınız gatcha’nın tadını farklı bir türde almak istiyorsa Hatsune Miku tam size göre bir oyun.

Hatsune Miku Colorful Stage müzik, şarkı ve sevimli karakterlerle dolu harika bir mobil gacha oyun. Bu oyunda zorluk seviyesi giderek arttığı için dikkatli olmanız gerekecek ama yine de elinizden bırakmak istemeyeceğiniz kesin. Kendinizi sürekli ‘sadece bir şarkı daha’ derken bulacaksınız.

Arknights

Yayıncı: YOSTAR LIMITED

Fiyatı: Ücretsiz

Arknights, bir mobil gacha nasıl olmalı sorusunun cevabı gibi. Sürükleyici bir hikayesi, sevimli karakterleri ve herkesin katılmayı isteyeceği bir mücadelesi var. Tüm bunlar, mükemmel grafikler ve tasarımlarla birleştiğinde Arknights, kimsenin kaçırmaması gereken bir oyun haline geliyor.

Kesinlikle şimdiye kadarki en iyi gacha oyunlarından biri. Kule savunmasını seviyorsanız sürükleyici hikayelerle zevkinizi ikiye katlayacak olan bu oyunu sakın kaçırmayın.

Star Wars: Galaxy of Heroes

Yayıncı: ELECTRONIC ARTS

Fiyatı: Ücretsiz

Star Wars: Galaxy of Heroes size gerçek bir Jedi olma şansı veriyor, hem de elinizdeki telefonla.
Eğer bir Star Wars hayranıysanız ve gacha oyunlarını seviyorsanız, Star Wars: Galaxy of Heroes’dan başkasını aramayın. Turn-based bir oyun olduğu için bu türdeki diğer oyunlardan biraz daha yavaş ama belki de sizin istediğiniz tam olarak budur.

Oyun 50 milyonun üzerinde yükleme ve değerlendirmeye sahip. Üstelik değerlendirmelerin pek çoğu oyunun mükemmel oynanış şekli ve Star Wars’u ne kadar iyi yansıttığı konusunda övgülerle dolu. Sonuçta kim ikonik gemilerde uçmak ya da Luke Skywalker olarak oynamak istemez ki (veya sizin favoriniz her kimse)? Bu oyun, Star Wars hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz mobil gacha. Star Wars hayranları, bu oyunu sakın kaçırmayın derim.

Dragon Ball Legends

Yayıncı: BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT

Fiyatı: Ücretsiz

Star Wars: Galaxy of Heroes nasıl Star Wars hayranları için idealse, Dragon Ball Legends da Dragon Ball hayranları için biçilmiş kaftan niteliğinde bir mobil gacha oyun.

Harika savaşlar, özelleştirilebilir karakterler ve hatta başka bir oyuncunun dünyasını başına yıkmak isterseniz PvP yapma şansınız var. Tüm Dragon Ball hayranları için veya sadece ölümcül anime karakterlerine level atlatmak ve onların dövüşmesini izlemek isteyenler için harika bir deneyim.

Fire Emblem Heroes

Yayıncı: NINTENDO

Fiyatı: Ücretsiz

Bu oyun esasında bir Nintendo oyunu serisi olan Fire Emblem dünyasını temel alıyor. Özetlemek gerekirse Fire Emblem konulu bir mobil gacha örneği diyebiliriz. Bu mobil versiyonda düellolar yapıyor ve biraz daha stratejik bir tarzda oynuyorsunuz.

Düellolar ve strateji sizi biraz düşündürürken oyunun hikayesi ve ana oyundan tanıyabileceğiniz karakterler de sizi oyunun içine çekiyor. Denemeye değer.

Pokemon Unite

Yayıncı: NINTENDO

Fiyatı: Ücretsiz

Pokemon‘un video oyunu endüstrisini kasıp kavuran gacha çılgınlığından faydalanması sadece bir an meselesiydi. Üstelik bu oyun Pokemon Go dışındaki tek resmi ve başarılı mobil Pokemon oyunu.

Bu başarının temeli muhtemelen çok oyunculu savaşlara ve Pokedex’inizi büyütmenizi ve en sevdiğiniz Pokemon’un gücünü artırmanızı sağlayacak gacha sistemine dayanıyor. Pokemon Unite, mobil cihazlara nispeten yeni bir ilave ve kesinlikle göz atmanız gereken bir oyun.

Cookie Run: Kingdom

Yayıncı: DEVSISTERS CORPORATION

Fiyatı: Ücretsiz

Cookie Run: Kingdom adlı bu mobil gacha oyunda bir kurabiye krallığı kurun ve kurabiyeleri kullanarak savaşın.
Dünyayı kasıp kavuran bu sevimli oyunu oynadıkça daha fazlasını isteyeceksiniz. Bir kötü tarafı var, canınız sürekli renk renk kurabiye çekebilir.

Harika bir hikaye, sevimli karakterler ve sizi saatlerce meşgul etmeye yetecek kadar seviye ile birleştirilmiş klasik krallık kurma mekaniğine sahip bir oyundan bahsediyoruz. Oyuna girip kafanıza göre rahat rahat takılabilir veya strateji ve doğru kurabiyelerle epik savaşlara girebilirsiniz. Nasıl oynayacağınız size kalmış.

Dragalia Lost

Yayıncı: NINTENDO

Fiyatı: Kurulum ücretsiz fakat pay-to-win olduğu yönünde eleştiriler alıyor

Bu harika oyun RPG‘yi gacha ile birleştiriyor.

Hayatına bir Nintendo oyunu olarak başlayan Dragalia Lost, daha sonra mobil oyun dünyasına daldı. Özetlemek gerekirse, Dragalia Lost, zorlu boss’larla savaşmanıza ve ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi upgrade etmenize izin veren harika bir RPG / gacha deneyimi.

Bu oyunla ilgili tek gerçek sorun, işin maddi tarafı. Dragalia Lost’u mobil cihazlarınıza indirip kurmak ücretsiz fakat sinir bozucu olabilen birçok pay-to-win özelliği karşımıza çıkıyor. Para ödemeden de başarılı olmak mümkün ancak biraz daha yavaş ilerliyor bu durumda işler.