Home 3. Sayfa Yaşlı doğan bebek: Progeri (Progeria)

Yaşlı doğan bebek: Progeri (Progeria)

yasli-bir-insan-gibi-dogan-bebek-progeri-progeria

Yeni doğan bebeğin yaşlı biri gibi görüntüsü anne babayı çok şaşırttı. Yeni doğmuş erkek bebek normalinin aksine 80 yaşındaki bir insan gibi görünmekte. Bu görüntüsüyle ‘Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi’ filmindeki karakterin gerçekleştiği yorumları yapıldı. Yaşlı doğan bebek, Bangladeş’te 25 Eylül 2016’da Pazar günü dünyaya geldi. Doktorlar bebekte ender görülen bir durum olan ‘progeri’ (progeria) hastalığının bulunduğunu belirtti. Bebeği tedavi eden doktor aşırı kırışıklık ve sert bir cilt dokusu gibi çeşitli belirgin yaşlılık belirtilerinin bebekte gözlendiğini ifade etti.

  • Bebeği yakından takip eden doktorlar, organlarının normal bir bebekten daha hızlı geliştiklerini ve bu tarz bebeklerin uzun süre yaşamadıklarını belirtti.
yasli-bir-insan-gibi-dogan-bebek-izle-progeri-progeria
Progeri
  • Bebeğin henüz yeni doğmuş olmasına rağmen sırtının birçok alanının uzun kıllarla kaplı olduğu görüldü.
yasli-bir-insan-gibi-dogan-bebek-videosu-progeri-progeria
Progeria
  • Birkaç gün hastanede doktorların gözetiminde kalan bebek taburcu olup ailesine verildi.
progeria-progeri-erken-yaslanma-hastaligi-nedir
Progeri – Progeria (Sam Berns)

Progeri: Erken ve hızlı yaşlanma hastalığı*

Erken ve hızlı yaşlanma hastalığı progeri (progeria) için yapılan bilimsel araştırmalar hastalığın çaresini bulmaktan ziyade hastalığa sebep olan faktörleri bulmak ve bu sayede insanlığın ömrünü uzatabilmektir. Diğer adı Hutchinson-Gilford olan bir genetik hastalık, ilk 46 kromozomla birlikte ortaya çıkan bu hastalık telomer zincirin kısalığından kaynaklanmaktadır. İnsanın yapısındaki kromozomlar sürekli bölündüğü için kısalır bu da hücreleri yaşlandırır. Normalde ortalama 80 yıl yaşayan birey 12-13 yaşlarında yaşamını yitirir.

*Kaynak: Wikipedia

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın