Home Gizemli Uzaydan gelen gizemli radyo sinyali uzaylılara mı ait?

Uzaydan gelen gizemli radyo sinyali uzaylılara mı ait?

Uzaydan-gelen-gizemli-radyo-sinyali-uzaylılara-mı-ait-ufo

Dünya, uzaydan gelen anlaşılamayan radyo sinyalini konuşuyor. Bir Rus radyo teleskobu derin uzayda bulunan bir yıldızdan gelen bir sinyal keşfetti. Bu ilginç keşif Dünya’nın ötesinde zeki yaratıkların var olması olasılığını yeniden gündeme getirdi. Bilim adamları 94 ışık yılı uzaktan gelen gizemli radyo sinyalinin uzaylılar tarafından gönderilmiş olabileceği ihtimalini reddetmedi.Tuhaf sinyallerin Herkül yıldız sistemi içinde bulunan HD164595 yıldızından geldiği düşünülüyor.

Ses sinyalini uzaylılar mı gönderdi?

  • Dünya dışı kaynaklardan gelen bir radyo sinyali olduğu bir kayıt tespit edildi. Kaydedilen bu parazitin uzaylılardan gelmediğini bilim adamları henüz söyleyemedi. Astronomlardan oluşan çok uluslu bir ekip kaynağını bulmak umuduyla söz konusu frekansı tarıyor.
  • Uzmanlar çeşitli teoriler ileri sürüyor fakat bir başka ırkın bizimle iletişim kurmaya çalıştığı ihtimalini de göz ardı etmiyor.

Uzaydan-gelen-gizemli-radyo-sinyali-uzaylılara-mı-ait-radyosinyali

  • Dünya dışı zeki varlıkları araştırmak amacıyla kurulan SETI Enstitüsü Kıdemli Astronomu Seth Shostak konuyla ilgili olarak şöyle bir açıklama yaptı: “Bunun dünya dışı varlıklardan gelen bir sinyal olması olasılığı çok fazla yüksek değil ve sinyali keşfedenlerin kendileri de ET’yi bulduklarını dşünmüyor. Yine de konunun önemi düşünüldüğünde, tüm mantıklı olasılıkların göz önünde bulundurulması gerekir.”

Uzaydan-gelen-gizemli-radyo-sinyali-uzaylılara-mı-ait

Ses sinyali sır gibi saklandı

  • Şaşırtıcı “uzaylı” yayını ilk olarak Rusya’da bulunan Ratan-600 teleskobu tarafından keşfedildi fakat keşfedildiği tarih olan 2015’ten bu yana sır olarak tutulmaktaydı.
  • Sinyallerin yaklaşık 95 ışık yılı uzaklıktaki Herkül yıldız sisteminde bulunan HD164595 yıldızından geldiği düşünülüyor.
  • HD164595 yıldızı güneşimizin sadece %99’u büyüklüğünde. Şu ana kadar yörüngesinde yalnızca tek bir gezegen keşfedilmiş. Bu gezegenin Neptün’e yakın bir boyutta olduğu fakat daha sıcak bir atmosfere sahip olduğu düşünülüyor.
  • Uzmanlar tuhaf sinyalin kaynağının uzaylılar olduğunu söylemese de sürekli takibin çok önemli olduğunu belirtiyor.
  • Önde gelen uzay bilimci Claudio Maccone sinyalin “tip 1 uyarlık” kaynaklı olabileceğin belirtti.

Uzaydan-gelen-gizemli-radyo-sinyali-uzaylılara-mı-ait-uzay

Gelen sinyal dünya ile benzer teknolojiye sahip

  • Kardashev ölçeğini temel alan tip 1 sınıflandırması Dünya ile benzer teknolojik gelişim seviyesine karşılık geliyor.
  • Sinyaller geniş bir spektrumda yayınlandığından uzmanlar kaynağı tespit etmekte zorlanıyor. Sinyallerin yıldız parazitinden kaynaklanabileceği belirtiliyor.
  • SETI‘nin California’da bulunan kendi radyo teleskobu da sinyalleri bulup izlemek amacıyla ilgili koordinatları tarıyor.

UZAYDAN GELEN SİNYALİ DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

Uzaydan-gelen-gizemli-radyo-sinyali-uzaylılara-mı-ait-ufo-izle-dinle

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın