Home Hayvanlar Sevimli ve zehirli: Flanel güvesi tırtılı

Sevimli ve zehirli: Flanel güvesi tırtılı

flannel-moth-caterpillar-videosu-goruntusuPeru’da doğa fotoğrafçısı ağaçta gördüğü ilginç tüyleri olan böceğin yanına yaklaştığında onun Flannel Moth Caterpillar (Flanel güvesi tırtılı) adında bir cins tırtıl olduğunu gördü. Sarı tüylü bu ilginç böcek ağaç dallarında yavaşça hareket etmesiyle biliniyor. Görüntüler Peru’nun Pucallpa bölgesinde çekildi. Latince adı Megalopyge opercularis olan bu ilginç tırtıl, çekici bir görüntüye sahiptir. Uzaktan görünümüyle Donald Trump’ın saçlarını andırdığı söylenen bu sevimli böcek ender bulunan bir cins. Bu güve familyası tüylü tırtıllarıyla bilinmekte. Sevimli görünen bu tırtıl aslında oldukça tehlikeli bir canlı. Zehirli iğnelere sahip olan bu canlı temas halinde deride şiddetli reaksiyona yol açıyor.

Sevimli ve çekici sarı tüylerinin altında zehirli iğneler barındırdığını söylemek gerek.

flannel-moth-caterpillar-tuylu-tirtil

Onlara dokunduğunuza sizi pişman edebilir

Onlara dokunduğunuzda tüylerin arasındaki iğneleri kırılabilir ve zehirli bir kimyasal sıvı ortaya çıkarak cildinizde çok şiddetli bir reaksiyona ve ağrıya neden olabilir.

Bunun yanında aşırı alerjik reaksiyonlar görülebilir ve döküntüler, kabarcıklar, inflamasyon ve solunum güçlüğü ortaya çıkabilir.

NO COMMENTS

Yorumunuzu yazın