İsrail ve Filistin arasında flaş gelişme

    Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, “Filistin halkının direnişini taçlandıracak” siyasi anlaşmaların eşiğinde olduklarını belirtti.

    Heniyye, El-Aksa televizyona yaptığı açıklamada, “Halkımızın direnişini taçlandıracak siyasi anlaşmaların eşiğindeyiz” dedi.

    Hamas Siyasi Büro üyesi ve Kahire’deki ateşkes görüşmelerinde Filistin’i temsil eden heyette bulunan Musa Ebu Merzuk ise yaptığı basın açıklamasında, “Ateşkes görüşmeleri, direnişin zaferini taçlandıracak anlaşmalarla sonlandı. Şu anda ateşkesin yürürlüğe gireceğine dair kesin bir açıklama ve İsrail’in saldırılarına son vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de taraflar arasında anlaşmanın sağlandığını ve Kahire’den resmi açıklama beklediklerini söyledi.

    İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye 7 Temmuz’da havadan ve denizden, 17 Temmuz’da ise karadan saldırıya geçmişti. İsrail ve Filistinli gruplar arasında bir kaç kez sağlanan geçici ateşkesin, kalıcı hale getirilmesi için Kahire merkezli yürütülen görüşmelerde şu ana kadar bir sonuç alınamamıştı.

    Yorumunuzu yazın