Ahmet Selim kimdir? Fethullah Gülen şiir ile andı

ahmet-selim--kimdir
Ahmet Selim kimdir? Hizmet Hareketi üyesi miydi?

Ahmet Selim son günlerde Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddialarıyla adı duyulan bir gazeteci. FETÖ üyesi olduğu yönünde iddialar ortaya atılan Ahmet Selim 19 Ağustos’ta vefat etti. Fethullah Gülen sohbetlerinden bir tanesinde Ahmet Selim’i bir şiir ile şöyle andı:

“Bülbül şiirini bilmeyen var mı? Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem!.., Ahmet Selim ince, melekler kadar ince, gözüme haram girer diye dışarı çıkmayan insan. Yazılarıyla nezaket ve incelik dersi veren insan. Zannediyorum ki son sıkıntılar karşısında kederinden ince ağrı oldu, öldü… Yurdumda ölmek istiyorum dedi  kanserli halde. Ne olur müsaade edin ülkemde öleyim dedi. Gelirsen derdest eder hapse atarız dediler.”

Hayatını kaybeden Ahmet Selim için bu sözleri sarf eden FETÖ terör örgütünün başı Fethullah Gülen, gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 

ahmet-selim--gazeteci
Ahmet Selim kimdir? Fethullah Gülen şiir ile andı

Ahmet Selim kimdir?

Ahmet Selim, Doğum: 1944, İstanbul Ölüm. 19 Ağustos 2016 gazeteci, yazar. Asıl adı Zeki Önal olup 1944 İstanbul doğumludur. Tahsil hayatını sırasıyla Mihrimah Sultan İlkokulu, Karagümrük Ortaokulu, İstanbul Erkek Lisesi ve İktisat Fakültesi’nde tamamladı.

Ahmet Selim, (d. 1944, İstanbul) gazeteci, yazar.

Asıl adı Zeki Önal olup 1944 İstanbul doğumludur. Tahsil hayatını sırasıyla Mihrimah Sultan İlkokulu, Karagümrük Ortaokulu, İstanbul Erkek Lisesi ve İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Lise öğrencisi iken kaleme aldığı Tanzimat’ı konu lan makale dönemin Yeni İstanbul gazetesinde yayımlanmıştır. Daha sonra değişik aralıklarda Yeni İstanbul, Son Havadis, Haber, Hakikat, Dünya, Bizim Anadolu, Sabah gibi gazetelerde yazıları neşredilmiştir. Yazar lise ilk yıllarını şu şekilde anlatmaktadır:

“ Sakal traşı oluyordum. Boyum 1.80’in, kilom 70’in üzerinde… Günde 4-5 gazete okuyorum, birkaç dergiyi muntazaman alıyorum. 200-300 ciltlik bir kitaplığım var. Siyasetle, felsefeyle, edebiyatla ilgileniyorum. Harıl harıl Batı klasiklerini okuyorum. Peyami Safa’nın, Necip Fazıl’ın, tiryakisiyim… Abdurrahman Şeref Güzel Yazıcı’nın derslerine gidiyorum. İsmail Hilmi Soykut Bey kompozisyonlarımı saklıyor, ileride adam olduğumda benimle gurur duyacak diye!.. Bazı federe takımlarla yapılan özel maçlarda top oynuyorum…[1] ”
1971 yılından itibaren eski Sabah gazetesinde 13 sene boyunca düzenli olarak makale, köşe yazısı ve başyazıları çıkmıştır. Yayın yönetimi görevini yürüttüğü Ufuk ve Dağarcık dergilerinde de yazıları yayımlanmıştır. 24 Şubat 1988’den beri Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.[2] Aksiyon dergisinde de yazılar yayımlamaktadır. Yazılarının konusu tarih, din, siyaset ve futbol gibi geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. Çok sayıda basılmış kitabı bulunan yazar, evli ve bir çocuk babası olup 19 Ağustos 2016’da vefat etmiştir.

Gazeteci Ahmet Selim son yazısı:

Fakat bir merhale vardır ki, size bilmedikleriniz ne kadar çok olduğunun şuurunu kazandırır; bir sahil vardır ki, önünüzde sonsuz bir deryanın bulunduğu hakikatini gösterir. İşte orada gerçek tevazu doğar. Bir başka deyişle: “Ufuk perspektifi” tevazuu getirir. Önünüzde kimler vardır kimler.

Dereleri tepeleri, gölleri gölcükleri geçmişsiniz. Bazen bir su birikintisi üzerindeki çöpe konan sivrisinek gibi kendinizi kaptan-ı derya sanmışsınız; bütün bunlar başlangıç noktasıyla mukayeseden doğan neşeler, gururlar verebilir insana. Ufuk perspektifinde ise, önünüzdeki ile elinizdekini mukayese imkânı doğar ve o zaman kendinize gelirsi…

Ahmet Selim hakkında bilgi almak için wikipedia linki

Yorumunuzu yazın